Akademikliniken bidrar til forskning på hud

Akademikliniken bidrar til forskning på hud.

Mette og Bjørn1

 

Huden er vårt største organ som daglig utsettes for mange kjemikalier fra blant annet kosmetikk og kroppspleieprodukter, husholdningsprodukter og tekstiler.  Det er lite kunnskap om hva som skjer med de kjemiske stoffene som kommer i kontakt med huden, og hva det har å si for vår helse.

Enkelte kjemikalier trenger lett gjennom huden og  andre ikke.  Noen kjemikalier fraktes uendret gjennom huden før de kommer over i blodbanen og sirkuleres rundt i kroppen vår, mens andre stoffer kan endre karakter i huden og dermed oppføre seg annerledes enn det opprinnelige kjemiske stoffet.

Ved Folkehelseinstituttet foregår det nå en studie som forsøker å finne ut mer om hvordan ulike kjemikalier tas opp i huden vår, og hva som skjer med stoffene etter at de er tatt opp i huden.

Akademikliniken bidrar til forskning på hud

Akademikliniken Oslo samarbeider med Folkehelseinstituttet, og bidrar til deres forskning ved å sende inn hud som fjernes ved f. eks. bukplastikk.  Hud sendes kun inn etter samtykkeerklæring  fra pasienten, og merkes kun med alder, kjønn og området huden er fra.

DSC00001

Skjematisk operasjon av full bukplastikk Foto: fra boken «Plastic Surgery and you» av Per Hedén

Her ser vi er full bukplastikk med oppstramming av buk muskulatur.  Fettsuging samtidig gjøres alltid.

Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte vår kirurgiske avdeling på Ullevål

 

 

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar