Avokado – både sunt og godt!

Avocado-I

Avokado – noe du bør ha på kjøkkenet. Foto: Shutterstock

Med mindre du har oppholdt deg  i en hule uten tilgang til internett, vet du at avokadoopplever et fantastisk comeback.

En gang feilaktig oppfattet som arterietilstoppende og en fet frukt som skulle unngås, nyter nå avokado sin nyvunne kjendis status som en av de sunneste matvarene vi kan spise.

Avokado treet er opprinnelig fra Amerika,  og blomstrer fra Mexico til Colombia. Det dyrkes nå mange andre steder i verden.  Det viser seg at det finnes hundrevis av varianter. Det åpenbare spørsmålet er: hvordan kan det være hundrevis av varianter av avokado, og bare én rett som lages med dem? (du gjettet riktig – guacamole).

Her er noen tips om hvordan du kan bruke avokado – som ikke er guacamole.

Avocado-IV

Smoothie – med uendelige muligheter, bare fantasien setter grenser. Foto: Chew out loud

1.Smoothie.

Ta avokado, ingefær, grønnkål(kale), banan, honning og mandelmelk. Legg alt i en blender og bland godt. Resultatet er en herlig grønn smoothie, og en super frokost.

avocado-1

Del avokadoen i 2, og du har et flott utganspunkt for en herlig snack som er enkel å lage, og både ser og smaker godt. Foto: Fitgirl

2.Avokado snack-skål.

Del avokadoen i 2, og ta ut fruktkjøttet. Skjær det opp, og bland det med litt grapefrukt, friske urter, olivenolje. Legg alt tilbake i skinnet. Hvis du liker meieriprodukter, kan du sprinkle over litt fersk mozzarella. Dette er en perfekt liten snack.

Avocado-V

Avokado og eggerøre kan du spise til frokost, lunsj, snack….. Vær kreativ med ingrediensene, og bare nyt. Foto: SummerTomato

3. Eggerøre…

…og avokado. Dette er en favoritt, og ikke bare til frokost. Avokadoen er den som gir det lille ekstra . Pisk noen egg, sautè noen grønnsaker over svak varme i olivenoljenoen sjalottløk ringer, squash, grønne bønner. Hell deretter i i eggene og bland det forsiktig sammen. Når det er nesten fast, men fortsatt litt våt, hell over litt hakket avocado. For en supermåltid, tilsett en spiseskje med chia frø i eggene 5 før du steker dem.

Les flere tips her.

Del innlegget

Legg igjen kommentar