EORNA congress 2015 for operasjonssykepleiere

Vår flotte operasjonssykepleier Mona har vært på EORNA congress 2015, europakongress for operasjonssykepleiere i Roma. EORNA står for European Operating Room Nurses Association. Hun har skrevet noen ord fra sin tur.

Mona på EORNA kongressen

Mona på EORNA kongressen

EORNA congress 2015 Roma

The art of perioperative care : eternally evolving

Den 7. EORNA kongressen med industriutstilling ble holdt på Ergife Palace hotel i Roma fra 7. til 10. mai i år.

Dette er den største samlingen for operasjonssykepleiere i Europa. Vi var ca 1500 operasjonssykepleiere som deltok.

Torsdagen startet med en høytidelig åpningsseremoni, hvor alle land representerte seg gjennom «flaggbæring». En flott seremoni som viste størrelsen på kongressen.

Åpningsseremoni med flagg fra alle deltakerland

Åpningsseremoni med flagg fra alle deltakerland

Deretter gikk det slag i slag fra morgen til kveld med forelesninger i fire parallelle saler. Det var om å gjøre å holde «tunga rett i munnen» og velge de beste forelesningene. Pasientens sikkerhet, både på operasjonsbordet og etter operasjon gikk igjen i de fleste forelesningene.

Blant annet holdt operasjonssykepleiere og professor Judith Tanner et foredrag for alle deltagere om postoperative sårinfeksjoner. Dette er et emne det er forsket uendelig mye på, og det er mange faktorer som spiller inn. Dog er kanskje oppvarming av pasienter – før – under og etter kirurgi det aller viktigste.

Judith Tanners foredag på EORNA

Judith Tanners foredag på EORNA

Judith Tanner en meget annerkjent foresleser på verdensbasis og har skrevet mange bøker og publisert flere artikler om forskningen sin. En fantastisk foreleser som bergtok publikum.

Man kan likevel ikke dra til Roma uten å se seg noe rundt. Tiden var knapp. For min del ble løsningen vår anestesilege Lars Næss’ korte og presise veianvisning for et raskt besøk i Roma. Roma er ikke gjort på en dag og er en uendelig spennende by – det er som å vandre i en historiebok…. Jeg MÅ tilbake.

IMG_2248

Petersplassen i Roma

 

Verdenkongressen for sykpleiere er dette året i Korea -Seol.

Nordisk kongress er om to år i København og neste EORNA kongress vil holdes på Rhodos om fire år.

image3

Mona foran Castel Sant’ Angelo

I og med at jeg representerte Akademikliniken i Norge alene – var det godt å møte tidligere kollegaer fra Bærum sykehus.

IMG_2227

Mona og tidligere kolleger fra Bærum sykehus på Spansketrappen

Det var en flott og givende kongress og en skikkelig vitamininnsprøytning for en operasjonssykepleier som er glad i faget sitt.

Mona – Akademikliniken avdeling Ullevål

 

 

 

 

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar