Føtter – mil etter mil

Føtter

Ta godt vare på føttene. Foto: Active.com

Hvorfor du skal holde, føtter, tær og hæler i tip-top form.

Forebygg sopp- og bakterieinfeksjoner. Føtter og tånegler er ideelle oppvekststeder for alle slags ekle ting. Fordi de er dyttet inn i mørke, lukkede områder (sko), vil fuktighet være en ideell grobunn for sopp- og bakterievekst. Dette forårsaker splittede negler og misfarging (for ikke å nevne en mindre ubehagelig lukt).

Føtter-III

Godt stell av føttene forebygger mange plager. Foto: womenshealthmag

Føttene våre utsettes for mye. De bærer mye vekt på relativt få centimeter, og denne balanseringen setter de under konstant press. Dette er årsaken til hard hud, sprekker på hælene og liktorn.

Føtter-VI

Hæler med tykk hud som sprekker, kan fikses med enkle grep. Foto: Amazon

Ro og avslapping er bra for sjelen. Fordelene med avslapping kan ikke overvurderes. Når du er avslappet, arbeider du bedre, tenker bedre, i det hele tatt –  føler deg bedre.

Føtter-V

Fotmassasje, en nytelse for foten. Foto: Nuestep

Velpleiede føtter er pene føtter. Hvordan føttene fremstår, avslører ganske raskt hvordan vi tar vare på/ikke tar vare på oss selv. Å vite at både tær og hæler er presentabel, vil gi deg en god følelse, og visshet om at at du raskt kan smette inn i sandaler uten å tenke på hvordan de ser ut.

Føtter-II

En pedikyr er en rask og rimelig måter å føle seg bra og få en liten velværeboost. Foto: Burkewilliamsspa

Gjør øvelser for å styrke foten, og gjøre den mer  fleksibel.

Gi trette føtter mer kjærlighet. Foruten styrketrening, tøying og massasje, gi de et varmt bad, og avslutt med en god fotkrem.

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar