Fukt opp huden.

Fukt opp huden.

Huden er det største organet i kroppen og har en rekke funksjoner, inkludert  følelse, temperaturregulering, hindre væsketap og beskytte kroppen mot  f.eks kjemikalier, infeksjoner og solen. Det å ha en passende mengde vann i hudcellene er avgjørende for disse metabolske funksjoner.

Huden består av omtrent 70% vann, og den inneholder et naturlig fuktighetsgivende faktor for å hindre væsketap. Etter hvert som vi blir eldre, avtar mengden av denne fuktighetsgivende faktor som igjen fører til tørrhet, rødhet og irritasjon. Fuktighetskremer og fuktgivere fyller denne funksjonen når den brukes lokalt på huden.

hudfukt

Men det er også viktig å sørge for at kroppen din er godt hydrert fra innsiden slik at den kan forsyne vann som er så viktig for huden. Hydrert hud er sunn og fremstår som smidig, fyldig og strålende, som en frisk drue. Dehydrert hud, på den annen side, er rynkete, tørr og ligner mer en rosin.

I tillegg til å drikke ofte, spis mye mat med høyt vanninnhold, som agurk, melon, paprika, salat, selleri og appelsiner, samt gryteretter og supper. De fleste av oss får faktisk rundt 40 prosent av vårt væskebehov fra mat mer enn drikke. Dermed gir du huden tilstrekkelig hydrering til å utføre alle sine viktige funksjoner. Drikk mer vann når været er varmt eller tørt, og når du trener – vær obs på å tilføre salter hvis du drikker mye vann.  Alkohol og koffein dehydrerer kroppen.

Vanninntaket bidrar også til generelt bedre helse, fordi det stimulerer stoffskiftet i hele kroppen.

Del innlegget

Legg igjen kommentar