Hva forteller rynkene deg – 2

Hva forteller rynkene deg om livsstil, hudkvalitet, søvn, gener og så videre?

I april begynte vi å ta for oss de ulike delene av ansiktet og hva rynker og linjer i de ulike områdene kommer av, når de vanligvis oppstår og hvordan man kan forebygge og behandle disse. I denne runden tar vi for oss øyenpartiet.

 

Botox-tilbud

Hva forteller rynkene deg?

Hvorfor: Rynker rundt og under øynene er som oftest muskulære. Det går en ringmuskel rundt hele øyet og denne trekker vi sammen når vi myser, smiler, rynker på nesen, konsentrerer oss eller prøver å fokusere. På samme måte som rynker i pannen og mellom øynene, kan disse rynkene komme av mye ansiktsmimikk. De kan også skyldes nedsatt syn eller mye mysing mot solen. Mange får «soverynker» i og gjennom øyenbrynene, i øyekroken mot nesen og i ytterkant av øynene fordi de ofte favoriserer en side å sove på.  Dette gjør at huden blir liggende «brettet» store deler av natten. Rynker under øynene kan komme av lite søvn, manglende ansiktsvolum, hudoverskudd under øynene eller fettansamlinger under øyet. Etter som man blir eldre er det veldig vanlig å miste volum i ansiktet, enten fordi man taper muskelmasse eller fordi fettputene man har under huden flytter seg nedover med alderen. Hos mange gir dette inntrykk av huløydhet eller tretthet som vises godt under øynene (synlig tear trough). Har man store fettputer, kan dette også gi økt rynkedannelse.

Bild05

Behandling av tear trough og ved øyne

Når: Har man mye ansiktsmimikk kan linjer oppstå allerede i tjueårene, men mest vanlig er det at linjer begynner å vises fra tidlig i tredveårene, spesielt på utsiden av øynene. Fra 40 års alder er det mer vanlig å få tegn til «soverynker» og linjer under øynene. Også her vil det være veldig individuelt etter hvor mye mimikk man har og hvordan man tar vare på huden.

Forebygging: Begynn tidlig med en god øyenkrem som beskytter og stimulerer. Gjerne med antioxidanter, peptider og A-vitamin. Drikk nok vann – tørr hud og spesielt den tynne huden rundt øynene vil fort se verre ut dersom man er dehydrert. Sov nok – søvnmangel vises lett, spesielt under øynene. Medisinske hudpleieprodukter er alltid en god investering for generell forebygging og behandling av fine linjer og rynker. Bruk solbeskyttelse med minimum SPF30 hver dag hele året og bruk solbriller. Prøv å sove på ryggen dersom du kan, eller se om du kan venne deg til å sove på begge sider. Enkelte mener også at glatte putetrekk av f.eks. silke kan hjelpe mot «soverynker»

Foto: Lovelyskin.no

Silkeputetrekk for å forebygge soverynker

Behandling: For rynker på utsiden av øynene kan man benytte Botulinumtoxin, det samme gjelder dersom man får rynker på nesen og mot øyekroken, såkalte «bunnylines». Fillere, som for eksempel Restylane, kan fint benyttes for huløydhet og blå ringer under øynene, og kan også benyttes med forsiktighet i «soverynker» i øyenbrynet. Kommer rynkene på grunn av volumtap i ansiktet er også filler meget velegnet for å gi tilbake volum.  Ved siden av øynene kan man benytte skinbooster, en lett type Restylane, som fukter og stimulerer til økt kollagenproduksjon. Milde lasere kan også benyttes for lettere rynkereduksjon ved siden av øynene. Har man tunge øyelokk eller kraftige linjer på undersiden av øynene på grunn av for mye hud, er øyelokkskirurgi en egnet metode.

Pure Effect Eyes JPEG

Hva forteller rynkene deg? Flott øyenkrem for den tynne huden rundt øynene

Husk at du alltid kan kontakte våre klinikker for en gratis konsultasjon hos en av våre dyktige sykepleiere . Du kan også booke konsultasjon hos våre kirurger – enkelte av disse konsultasjonene koster kr 500, men dette trekker vi fra dersom du senere booker operasjon. Ved konsultasjon vil vi presentere deg for dine individuelle muligheter og alternativer og du vil få informasjon om hva som kan passe for akkurat deg. Vi har også web-booking.

Har du andre spørsmål i forhold til akkurat øyenområdet må du gjerne spørre i kommentarfeltet nedenfor, på våre Facebooksider eller ved å ringe til en av våre avdelinger.

 

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar