Hva forteller rynkene deg?

Hva forteller rynkene deg om livsstil, hudkvalitet, søvn, gener og så videre?

I april begynte vi å ta for oss de ulike delene av ansiktet og hva rynker og linjer i de ulike områdene kommer av, når de vanligvis oppstår og hvordan man kan forebygge og behandle disse. I denne omgang tar vi for oss rynker i mellomansiktet – altså kinn, kjeve og kinnben.

Hva forteller rynkene deg

Hva forteller rynkene deg

Hvorfor: Volumtap i ansiktet er den største årsaken til linjer og furer i kinn og mellomansikt. I ung alder vil ansiktet ofte ha en trekantet fasong med haken som den nedre, spisse, vinkelen i ansiktet og kinnbena de øvre kantene. De fleste har også mer fyldige eplekinn. Huden har til vanlig et godt underlag av skjelett, muskler og fettputer over som holder huden over stram og fin.

Etter hvert som man blir eldre, mister man en del volum og muskelmasse i midtre del av ansiktet, huden har ikke lengre noe som holder den stram og trekanten speilvendes slik at pannen blir det øvre, spisse, punktet og kjeven og kinnene blir de nedre kantene. (se vedlagte illustrasjon) Dersom man mister mye vekt på grunn av sykdom eller kraftig slanking vil man oppleve det samme. Kombinert med dårlig hudkvalitet på grunn av alder, soling, røyk og dårlig hudpleie kan dette gi alt fra «kreppet» hud, gjerne nedenfor kinnbena, tydelige linjer fra nesen og ned til munnviken og munnviker som peker nedover til løs hud i kjakene – eller hamsterposer som mange kaller det.

ageing face 2

Aldringens omvendte trekant

Når: Dersom volumtap ikke skyldes sykdom eller kraftig vektnedgang er dette endringer som vanligvis oppstår fra slutten 40 årene og oppover. Som alltid er det individuelt betinget og arv spiller ofte en rolle her.

Forebygging: Det kan være vanskelig å unngå volumtap i ansiktet, men en sunn livsstil kombinert med gode, medisinske hudpleieprodukter vil kunne holde hudkvaliteten så god som mulig. Rens 2 ganger daglig, bruk en god krem med antioxidanter og peptider, legg inn bruk av A-vitamin i form av Retinol i daglig hudpleie og bruk minimum SPF 30 hver dag hele året. Legg røyken på hylla, og unngå overdreven soling. Unngå overdrevent vekttap om du kan.

Retinol

Ulike kremer med Retinol

Behandling: Fillere som for eksempel Restylane egner seg meget godt til å tilbakeføre tapt volum i midtre del av ansiktet. Det kan legges enten for å gi tilbake eplekinn eller volum i kinnben. Filler kan også legges direkte i nedre del kinn dersom man har fått «kreppet» hud her. Da egner det seg best med f.eks. Restylane Skinbooster som både fukter og tilbakefører volum, samtidig som det stimulerer til økt kollagendannelse. For tilbakeføring av middels store mengder volum tilbyr vi Softlift med filler. Har man mistet store mengder volum kan det i enkelte tilfeller lønne seg å gjøre en fettransplantasjon. Ved mye hudoverskudd er det også mulig å gjøre et mellomansiktsløft.

Bild02

Volum i kinn med Restylane og behandling med skinbooster

 

Husk at du alltid kan kontakte våre klinikker for en gratis konsultasjon hos en av våre dyktige sykepleiere . Du kan også booke konsultasjon hos våre kirurger – enkelte av disse konsultasjonene koster kr 500, men dette trekker vi fra dersom du senere booker operasjon. Ved konsultasjon vil vi presentere deg for dine individuelle muligheter og alternativer og du vil få informasjon om hva som kan passe for akkurat deg. Vi har også web-booking.

Har du andre spørsmål i forhold til akkurat kinnområdet må du gjerne spørre i kommentarfeltet nedenfor, på våre Facebooksider eller ved å ringe til en av våre avdelinger.

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar