Hvordan beholde sommerfargen lenger.

Mange har rukket å jobbe seg opp en fin gyllen sommerhud, men hvordan bør man gå fram for å beholde sommerfargen lengst mulig?

Suntan

Herlig sommer, sjø og sol
Picornot

Her er åtte punkt som kan hjelpe deg på vei:

1. Godt underlag

Ekspertene er enige om at det er underlaget som er viktigst, enten om du skal sole deg eller om du skal bevare den fine sommergløden du har fått etter timer på stranden i sommer.

– Det anbefales å begynne med faktor 20 på kroppen og 30 i ansiktet når man skal sole seg. Man får veldig fin farge selv om man bruker høy faktor, og fargen varer mye lenger. Fargen du oppnår er det lettere å vedlikeholde.

sommerfarge

Høy faktor både på kropp og ansikt er viktig – ikke bare i begynnelsen, men hele tiden.
Arizonafoothills Magazine

2. Peeling

For å danne det gode underlaget anbefaler ekspertene å begynne med en god peeling. Den bør brukes 2-3 ganger i uken for et bra resultat. Det finnes gode peelinger både for ansikt og kropp. Best effekt på kroppen får du ved å bruke peelingen og «skrubbe» med en hampvott. Mange tror at de skrubber bort fargen, men det er ikke tilfelle. Peeling hjelper også til å holde på den fine fargen du allerede har da du peeler bort tørr gammel hud.

– Peeling er viktig da det fjerner de døde hudcellene og du unngår skjolder hvis du skal bruke selvbruningskrem etterpå.

scrub

Husk å bruke en jevn og rolig bevegelse når du scrubber. Unngå å bruke kraft.
Voucherlicious.

3. Selvbruning

Det finnes utallige selvbruningsprodukter på markedet. Produktene finnes i spray, krem, lotion, gele og servietter. Det finnes kremer for de som vil ha en intens brunfarge og de som vil ha en mildere variant. Du bør imidlertid ikke bruke selvbruningskrem hvis du skal oppholde deg ute i solen, da de kjemiske stoffene kan være allergiframkallende i kombinasjon med lys for enkelte

Husk å vaske deg på hendene etter å ha brukt selvbruningskrem. Hvis du glemmer det kan det hende du får deg en meget ubehagelig og fargerrik overraskelse.

4. Maksimer brunfargen

tanmax

Tan Maiximizers kan brukes både før og etter soling for å beholde sommerfargen lengre.
Lancaster og James Read

Hvis du allerede har fått en fin farge, er det fullt mulig å bruke spesialprodukter som en tan intensifier. Krem som after sun som forlenger den fargen du allerede har fått. Kremen lover at du får en mer intens brunfarge enn med en vanlig after sun.

5. Betakaroten

Betakaroten er et naturlig vitamintilskudd du kan bruke hele året. Det beste er imidlertid å få i deg betakaroten naturlig gjennom mat. Betakaroten finnes i fargesterke frukter og grønnsaker. Følgende har høyt innhold av betakaroten: søtpotet, gulrot, spinat, erter, cantalope, paprika, brokkoli, tørket aprikos. Siden betakaroten er et fettløselig vitamin, vil det hjelpe apsorpsjonen ved å spise dem sammen med fett som olivenolje eller nøtter.

veggis

Betakaroten fåes best gjennom produkter med høyt innhold.
Louisiana Nursery

6. Fuktighet

Hvis du har ligget hele dagen i solen, kan det være godt å roe ned huden. Aloe Vera produkter er kjølende og virker effektivt mot solbrenthet hvis uhellet skulle være ute. Hvis du har fått veldig tørr hud etter ferien kan en aloe vera gele gjøre underverker for huden.

– Sol, salt og sjø har en meget uttørrende effekt på kroppen og kan føre til at du begynner å flasse. Dermed mister man fortere brunfargen.

7. Solpudder

guelain

Solpudder gir huden et solkysset uteseende
Guerlain

Det er ikke alltid like kult med sminke i solen. Men solpudder er en av favorittproduktene til Hollywoodkjendisene. Solpudderet gjør at du beholder eller maksimerer fargen du allerede har. Solpudder gir deg litt ekstra farge når du trenger det.

8. Higlighter med farge

Hvis du synes det blir for tungt med pudder på sommeren, kan det være bedre å prøve en bronzing highlighter. Den gir ekstra farge i ansiktet. Geleen er lett skimrende og gir en fin effekt.

Kilde: Nordlys

Del innlegget

Legg igjen kommentar