Kveldsrutine for huden

Kveldsrutine-3

Med riktig hudpleie, holder du huden sunn og frisk. Foto: thebeauty-full

Kveldsrutine hud.

Ifølge forskere ved University of California-Irvine, vokser nye hudceller raskere mens du sover. En god hudpleie rutine på kvelden bør derfor være høyt prioritert.

Om natten er målet å reparere skader fra dagens forurensning, sol og stress, samt å fukte den opp siden du mister mye vann fra huden din når du sover.

Kveldsrutine-rens

Hudpleie starter alltid med rensing av huden. Foto: womanshealthandfitness

1. Start med en god rensing for å sikre at du fjerner all makeup og skitt som har samlet seg i løpet av dagen.

Folk flest vasker ikke ansiktet ordentlig. En rensebørste som f.eks Clarisonic sammen med en mild ansiktsrens og lunkent vann for å vaske av skitt og olje kan derfor være til god hjelp. Bare ikke overdriv med rensebørsten. Hvis du merker noen endringer i huden din, redusere eller stans bruken umiddelbart.

Hvis du lider av sensitiv hud, bruk hudpleieprodukter som er duft-fri og allergivennlig. Ideelt sett bør alle kremer være non-comedogenic, noe som betyr at de ikke tetter til porene.

Kveldsrutine-III

Det finnes mange typer masker, finn en som passer huden din. Foto: 123rf.com

2. Påfør en beroligende ansiktsmaske for å hjelpe hudpleieprodukter i å trekke mer effektivt inn i huden.

Det er et stort utvalg av ansiktsmasker som adresserer ulike behov – fra rengjøring av tilstoppede porer til å jevne ut fine linjer. Disse produktene er ikke nødvendig så lenge du praktiserer et fast, konsekvent renseregime. De er imidlertid fordelaktig for å åpne porene slik at aktive ingredienser trenger inn, og dermed lettere absorberes i huden.

Kveldsrutine-1

A-vit bør være endel av kveldsrutinen. Foto: womanshealthmag

3. Retinoid (A-vit) påført huden, vil redusere tilstoppede porer, gi en jevnere hudtone og fremme kollagendannelse.

Når ansiktet er renset, klapp det tørt og bruk en liten mengde retinoid over hele ansiktet. Pass på å unngå området rundt øynene, hjørnene av munnen og nesevingen. Disse kremene arbeide for å reparere, stimulere og lysne huden.

Men, retinoider, spesielt de som er reseptbelagt, tørker ofte ut huden. Om ikke annet er informert av behandler/lege, kan den etterfølges av et godt lag med ansiktskrem.

Kveldsrutine-5

En nattkrem skal reparere det huden er blitt utsatt for i løpet av dagen. Foto: youqueen

4. Ta på et tykt lag med fuktighetskrem over hele ansiktet og halsen.

Den største forskjellen mellom dag- og nattkremer, er at dagkremene er lettere i konsistensen og inneholder ofte solfaktor. Konsistensen på nattkremer ser eller føles kanskje ikke så behagelig for brukeren, men de gjør huden myk og smidig.

Når du er på jakt etter en nattkrem, se gjerne etter ingredienser som antioksidanter, peptider og vitamin C og A for å reparere det huden har vært utsatt for i løpet av dagen. La retinoidet gjøre anti-aldrings arbeidet.

Kveldsrutine-øyne

Øyekrem for den tynne huden rundt øynene, både morgen og kveld. Foto: becomegorgeous

5. Tapp øyenkrem lett på huden, etter å ha påført nattkrem.

Det å inlemme øyekrem i din skjønnhetsrutine om kvelden, er en enkel måte å opprettholde et ungdommelig utseende. Den beskytter og fukter den sarte huden rundt øyet.

Øye kremer formulert med koffein, som reduserer hevelser, og niacinamide, som øker fuktighetsnivået, hindrer at huden tørker ut, og motvirker rynker.

Tipsene kommer fra Dr. Dag og Julia Tzu, MD hos Wall Street Dermatology i Manhattan.

Del innlegget

Legg igjen kommentar