Klassikere innen teater og musikaler

I år settes det opp mange kjente klassikere innen teater og musikaler i vårt langstrakte land. Det er ikke lenge siden hverken Mamma Min, Annie eller Billy Elliot gikk for fulle hus.

Undertegnede var så heldig å vinne 3 billetter til De tre musketerer på Folketeateret for et par dager siden. jeg hadde bare sett filmen med blant andre Charlie Sheen fra 1993 og husket ikke helt historien. Selv etter forestillingen kan jeg ikke huske den opprinnelige historien. Her fikk vi D’Artagnan og hans tre venner, musketerene Athos, Porthos og Aramis mistenkelig like gutta i KISS med heftige innslag fra 80 og 90-tallet, en kardinal som likner Michael Jackson og musikk fra Madonna, Bon Jovi,  Flashdance og Macarena – ja da sier jeg bare som D Artagnan » Nobody puts baby in a corner»

De-Tre-Musketerer_frontpage-slide

Sweeney todd på Folketeateret

 

I lys av at jeg så Mamma Mia på samme scene for et par år siden og følge meg riktig så kulturell, ble jeg inspirert til å søke litt på hvilke andre klassikere innen teater og musikaler som står på programmet i de byer Akademikliniken har avdelinger. For de som ikke er så glad i teater, er mange av disse også filmatisert.

Oslo:

Chicago har gått på Oslo Nye teater fra januar allerede. Forestillingen skal gå frem til 6. juni. I hovedrollene finner vi Hilde Louise Asbjørnsen, Eli Stålhand og Dennis Storhøi. Filmen kom i 2002 med Richard Gere, Catherine Zeeta Jones og Rene Zellwegger i hovedrollene.

Gruppebildet-Chicago

Chicago på Oslo Nye Teater

 

Mary Poppins har premiere 17. september på Folketeateret. Forestillingen er planlagt å gå frem til midte av oktober og er basert på bøkene av P.L Travers. Musikken, kjent fra Disney-filmen fra 1964 med Julie Andrews od Dick van Dyke har vel de fleste over 25 år sunget med til ved en eller annen anledning.

Poppinsplakat_event_preview

Mary Poppins på Folketeateret

 

Sweeney Todd har akkurat startet opp på Det Norske Teateret og skal gå fram til 13. juni. Denne fantastiske, men lett makabre, forestillingen om barbereren på Fleet street er en forestilling alle bør ha sett. I hovedrollene finner vi Charlotte Frogner som Mrs Lovett og Frank Kjosås som Sweeney Todd. Filmen, regissert av Tim Burton, med Jonny Depp og Helena Bonham Carter i hovedrollen er også et must.

Sweeney_Todd_revyogteater

Sweeney Todd på Det Norske Teateret

 

Bergen:

En julefortelling av Charles Dickens settes opp på Den Nationale Scene i Bergen fra 10. oktober og går til 19. desember. Denne forestillingen er virkelig en av de gode gamle klassikerne og for mange det som skal til for å komme i julestemning. Bor du ikke i Bergen kan jo en av de utallige filmatiseringene, som denne fra 1999 med Patrick Stewart være et alternativ.

julefortelling_400x500

En julefortelling på Den Nationale Scene i Bergen

 

Stavanger:

Vi fant ingen klassikere innen teater eller musikal i Stavanger i år, derimot fant jeg denne klassiske konserten med The Beatles – it was fifty years ago today. på Sandnes kulturhus. Det er 50 år siden gutta fra Liverpool slo gjennom og dette er lagt opp til en fantastisk markering. Den skal gå årlig i 7 år hvor hele The Beatles sin katalog spilles, sang for sang. De begynte i 2014 med The Beatles 1964 og fortsetter i år med katalogen fra 1965. Denne forestillingen går forresten som en turne over hele landet – i 7 år.. Ikke noe for deg? Hva med filmen Beatles, basert på boken av Lars Saabye Christensen i steden?

Beatles_1965_revyogteater

Beatles – It was fifty years ago today på Sandnes kulturhus

 

Trondheim:

The Sound of Music settes opp på Trøndelag teater i år. Oppsetningen, som er basert på en sann historie, og ble skrevet som musikal allerede på 50 tallet er virkelig en av de store klassikere innen teater og musikaler. Musikken fra Rodgers & Hammerstein inkluderer kjente og kjære melodier som Do-Re-Mi og Edelweiss. Filmen fra 1965 med Julie Andrews i hovedrollen vant blant annet 5 Oscars.

The_Sound_of_Music_Trheim_revyogteater

The Sound of Music på Trøndelag teater

 

Tønsberg:

Tønsberg er en liten by, men jammen fant jeg ikke en gammel klassiker her også. For hvem har vel ikke sett Den Spanske Flue på TV i julen og ledd av Henki Kolstad og Kjersti Holmen. Nå går den på Kulturhaven i Tønsberg fra 17. juni og frem til 27.juni. Forestillingen er satt opp av Tønsberg amatørteater.

579210

Klassikere innen teater og musikaler

 

 Klassikere innen teater og musikaler

Så er det bare å sette seg ned å håpe da, at Operafantomet, West side story, Spelemann på taket, Cats, Cabarét og alle de andre kommer på løpende bånd så vi får et lite snev av Broadway i Norge

Foto: studentrush.org

Foto: studentrush.org

Marianne – Akademikliniken

Del innlegget

Legg igjen kommentar