Månedens produkt – antioxidanter og peptider

I april setter Akademikliniken fokus på månedens produkt – antioxidanter og peptider – to viktige teknologier og nøkkelord innen medisinsk hudpleie.

Frukt, grønt og nøtter inneholder masse antioxidanter

Frukt, grønt og nøtter inneholder masse antioxidanter Foto: prorehab.se

Antioxidanter

Antioxidanter er kjemiske stoffer som beskytter mot frie radikaler, eller senker hastigheten på oksidasjon i cellene etter påvirkning fra frie radikaler.

Vanskelig å henge med – vi forklarer på en litt annen måte. Har du noen gang delt en avocado eller et eple i to og bare latt det ligge? Hva skjer? – Jo, det blir brunt og ekkelt i fargen. Grunnen er at cellene i overflaten på eplet eller avocadoen brytes ned og ødelegges på grunn av såkalt frie radikaler i luft. Har du prøvd det samme, bare med den forskjell at du har ristet frukten i litt sitronsaft? Sitronsaft inneholder nemlig masse C-vitamin som er full av antioxidanter og dermed beskytter overflaten mot oksidering.

Antioxidanter beskytter på den måten at de lar seg selv oksidere for å beskytte andre molekyler.  Antioxidanter virker på cellenivå i kroppen når du spiser mat som inneholder mengder, men det virker også på huden som beskyttelse når en krem inneholder antioxidanter. Kroppen vår produserer hele tiden frie radikaler, men mengden vi har i huden øker kraftig når huden utsettes for ting som sollys, stress og forurensning. Økt aktivitet av frie radikaler i huden påvirker både kollagen og elastin og fører til raskere hudaldring. Akademikliniken anbefaler derfor daglig bruk av antioxidanter som et ekstra ledd i å beskytte huden mot skadelig UV stråling, selvsagt i kombinasjon med et god, bredspektrert solbeskyttelse.Eksempler på kjemiske stoffer som er antioxidanter er C-vitamin, E-vitamin, lykopen, lutein, betakaroten og selen. Antioxidanter finnes naturlig i for eksempel frukt, grønnsaker, nøtter og mørk sjokolade.

Ceste-Serum

Jan Marini C-Esta serum er et antioxidantserum som beskytter, strammer opp og virker antiinflammatorisk.

Peptider

Peptider er proteiner sammensatt av lange eller korte kjeder av aminosyrer. Peptider kan være naturlige eller syntetiske. De fleste peptider som brukes i kosmetikk er syntetiske fordi det gir større kontroll på peptidenes stabilitet og effektivitet i hudpleieprodukter. Peptider er en relativt ny teknologi innen hudpleie og kan ha mange ulike funksjoner. Stort sett er de forbundet med anti-ageing da peptidene gjerne stimulerer til økt produksjon av kollagen og elastin, DNA-reparasjon, øker levetid på cellene og kan gi bedre fuktbalanse i huden.

08-0106

ZO Skin Health Daily Power Defence har både antioxidanter, antiagepeptider, DNA reparasjonsteknologi og ceramider som gjenoppretter huden barriere

Akademikliniken fører i tillegg til sine egne produkter, kjente merker som ZO Skin Health og ZO Medical samt Jan Marini Skin Research.  Kontakt gjerne en av våre klinikker for mer informasjon, bestilling av time til gratis konsultasjon eller annet.

Akademikliniken Pure Lift serum med peptider og hyaluronsyre

Akademikliniken Pure Lift serum med peptider og hyaluronsyre

Del innlegget

Legg igjen kommentar