Pigmentbehandling med IPL

Har du pigmentflekker som du har lyst til å behandle? Da bør du gå i gang nå. Vinteren er den beste tiden å gjøre pigmentbehandling med IPL på.

Foto: Healthcarefix.com

Foto: Healthcarefix.com

Hva kan behandles?

De fleste typer hyperpigmenteringer (mørke pigmentflekker) kan behandles med IPL. Vi anbefaler likevel at du alltid kommer til en uforpliktende konsultasjon først, da det finnes enkelte typer pigmenter som enten må forbehandles med kremer, eller som krever en annen type behandling. Melasma kan være et eksempel på dette. På konsultasjonen vil det også vurderes hva som er den beste behandlingsplanen for din hud, hvor mange behandlinger du eventuelt vil ha behov for og hvordan du skal ta vare på huden din i etterkant for å vedlikeholde resultatet. 2-4 behandlinger med 4 ukers mellomrom er vanlig ved pigmentbehandling med IPL:

Aller best egnet er enkeltstående, mindre mørke flekker i ansiktet.

Ellipse Flex IPL

Ellipse Flex IPL

Hvordan foregår en pigmentbehandling med IPL?

Først og fremst er det viktig at du ikke har vært i sol de siste 4 uker før du skal gjøre en behandling. Det innebærer lange turer ute, selvbruning, solarium og sydenferier. Aller best er det om du er på ditt blekeste.

Huden din renses og det legges på en klar ultralydgele der hvor du skal behandles. Så føres håndstykket på IPL-maskinen over huden din og kraftige lysimpulser sendes ut. Disse impulsene kjennes ut som varme, små stikk i huden.

I etterkant av behandlingen kjøler vi huden ned dersom det er behov for det og du smøres med en solbeskyttelseskrem med minst SPF30.

Etter behandlingen vil pigmentflekken  som oftest bli mørkere en liten uke, før pigmentene «flasser» av. Videre er det viktig at du ikke utsetter det behandlede området for sol de neste 4 ukene.  Du kan fint gjøre alt annet som normalt.

Før og etter 3 pigmentbehandlinger med IPL

Før og etter 3 pigmentbehandlinger med IPL

Andre typer pigmentbehandling?

I tillegg til IPL benytter Akademikliniken også Fraxel laser, medisinske kremer som ZO Medical, Jan Marini Skin Research og Akademiklinkens egne produkter i tillegg til Ulike typer peelinger. Kontakt gjerne en av våre avdelinger dersom du ønsker en uforpliktende konsultasjon hos en av våre erfarne sykepleiere eller dersom du ønsker å booke time.

Flotte Emilie Tømmerberg har skrevet et supert blogginnlegg om pigmentbehandling med IPL hos oss – dette kan du lese ved å trykke her.

Ulike typer solfaktor Akademikliniken anbefaler etter pigmentbehandling med IPL

Ulike typer solfaktor Akademikliniken anbefaler etter pigmentbehandling med IPL

Del innlegget

Legg igjen kommentar