Aldringstegn vises ofte først på hendene

Aldringstegn vises ofte først på hendene, og de eldes som regel raskere enn ansiktet. Årsaken er at baksiden av hånden er mye tynnere enn ansiktshuden.

Aging-hands

Behandling av hender tar for seg både hudstruktur og volum.
Bilde fra specialistcosmeticsurgery

Det er svært lite fett på håndryggen, så når selv en liten mengde kollagen eller elastin fibre begynner å brytes ned – som er en del av den normale aldringsprosessen og dels fra soleksponering – kommer det til å ha merkbar innvirkning på hendene.

Sluttresultatet, sier ekspertene, er rynkete, krepp-lignende hud tekstur og synlige svulmende blodårer, som over tid også blir større.

Avhengig av hvor mye soleksponering du hadde som barn og ung voksen, vil alderen også avdekke brune flekker, kjent som lever flekker.

Thermage-og-fraxel

Behandling med Thermage og Fraxel
Bilde fra Solta Medical

Blant de nyeste fremskritt er kremer som inneholder vekstfaktorer som for det meste stammer fra planter. Dette er kremer som synes å fremme ny kollagen dannelse. Du kommer ikke til å oppnå samme resultat som ved en medisinsk behandling , men det er ingen dårlig idé å begynne å bruke disse kremene hver kveld fra rundt 40 års alderen.

håndkrem

Det er viktig å smøre hendene jevnlig.
Bilde fra Sheknows

En fersk studie, publisert i Journal of Drugs i Dermatology i 2007, rapporterte at 83% av kvinner i alderen mellom 35 og 65 som prøvde kremer som inneholdt vekstfaktorer, merket forbedring på rynkene på hendene etter bare 60 dager.

Fraxelbehandling av pigmenter på hendene kan jevne ut pigmenteringene, og brukes ofte i kombinasjon med medisinske kremer som f.eks ZO Obagi Medical. Restylane Skinbooster binder fuktigheten i huden, og får hendene til å se fyldigere og dermed mer ungdommelig ut.

Skinbooster

Behandling av den tynne huden på håndbaken med Restylane Skinbooster for å få mer fukt og fylde. Bilder fra Restylane.

Kilde: WebMD

Del innlegget

Legg igjen kommentar