Sommerbøker 2014

Om sommeren har man ofte både tid og lyst til å sette seg ned og lese en  god bok…. eller flere.

Selv sluker jeg bøker om sommeren, og her er min anbefaling på spennende sommerbøker:

FLINK PIKE av Gillian Flynn. Har du ikke har lest den ennå, bør denne være først på listen.

Flink

Amy Elliot, konen til bokens hovedperson, Nick, forsvinner plutselig sporløst. Nick blir umiddelbart mistenkt for å stå bak forsvinningen, og med god grunn: Nesten alle spor fører tilbake til ham. Etter hvert introduseres vi for Amys dagbok, som sterkt underbygger mistanken mot nettopp Nick. Men absolutt ingenting i denne thrilleren er slik det ved første øyekast ser ut som.

YOU´RE THE ONE, Giovanna Fletcher.

The-one-

Maddy, kledd i hvitt, står helt nederst i kirken. Ved enden av midtgangen er Rob – mannen hun er i ferd med å gifte seg. Ved siden av Rob står Ben – forlover og den beste vennen to mennesker noensinne har hatt. Og det er problemet. For hvis det ikke var Rob som ventet på henne ved alteret, er sannsynligheten veldig stor for at det ville være Ben….

THE SILKWORM, Robert Galbraith(J.K.Rowling)

Silkworm

Når forfatteren Owen Quine forsvinner, ringer hans kone privat detektiv Cormoran Strike. I starten tenker hun at han bare har ønsket å være for selv for noen dager – som han har gjort før – og hun vil at Strike skal finne ham og bringe ham hjem. Men ettervhert som Strike undersøker, blir det klart at det ligger mer bak Quine´s forsvinning enn kona innser. Romanforfatteren har nettopp gjort ferdig et manuskript med giftige portretter av nesten alle han kjenner. Hvis romanen blir utgitt, vil liv bli ødelagt- så det er mange mennesker som kanskje ønsker å bringe ham til taushet. Og når Quine´s blir funnet brutalt myrdet under bisarre omstendigheter, blir det et kappløp mot …

I AM HAVING SO MUCH FUN WITHOUT YOU, Courtney Maum.

I-am-having

Til tross for suksessen ved hans første separatutstilling i Paris, samt støtte fra sin flotte franske kone og unge datter, er den trettifire år gamle britiske kunstneren Richard Haddon for opptatt med å sørge over tapet av sin amerikanske elskerinne til en berømt designer enn til sette pris på hvor heldig han er.
Men etter at Richard finner ut at et maleri han opprinnelig laget til sin kone Anne – da de var nygifte og dypt forelsket – har blitt solgt, bringer dette han tilbake til virkeligheten, og han beslutter å reinvestere helhjertet i sin familie … akkurat samtidig som hans kone får kjennnskap til omfanget av hans affære. Forvirret og angrende, legger ut Richard på et rekke misforståtte forsøk på å vinne Anne tilbake, samtidig som han fokuserer sin kreative energi på et provoserende kunstverk for å bevise at han fortsatt er den mannen hun en gang elsket.

En tilleggsbok som ennå ikke er ute, men som  kommer ut 5 august:

2 A.M at the Cat´s Pajamas, Marie-Helene Bertino.

2-am-pyjamas

Boken tar for seg tre fortapte sjeler´s søken etter kjærlighet, musikk og håp. På de snødekte gatene i Philadelphia, oppdager de livets uendelige muligheter i løpet av en magisk natt.  «2 A.M. at The Cat pyjamas» er både rørende, sjarmerende og fornøyelig, så ha både kleenex og smilet klart.

Hyggelig sommerlesning.  Pia, Bergen – Akademikliniken Norge

Du kan finne bøker her (engelsk).

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar