Spennende feriesteder

GraceBay-1

Grace Bay – Turks and Caicos

Feriesteder for deg…

Det finnes utrolig mange spennende feriesteder, problemet er ikke å finne de, men hvilket du skal velge. Her er litt info om 3 forskjellige plasser. Det ene i karibien, der New Yorkere reiser når de er lei av The Hamptons. Det andre ligger i det indiske hav, og er en perle for dykkere og de som vil ha en ferie de vil huske. Det siste er Ibiza, den som ikke bare består av clubbing og fulle engelske jente- eller guttegjenger. Her er de bortgjemte strendene, de gode restaurantene som ikke er fullpakket av turister.

Kanskje vi møter deg på Turks and Caicos?

Turks and Caicos

turks-and-caicos

Turkist hav så langt øyet rekker

Turks og Caicos-øyene er et ferieparadis som ligger ca 550 miles sørøst for Miami. Øynasjonen består av 40 øyer, hvorav Providenciales er den mest kjente og besøkte. Her ligger også flyplassen på øya.

Valutaen er USD, språket engelsk og man kjører på venstre side. Bare åtte av øyene er bebodd. Allerede i 1492 oppdaget Christopher Columbus disse øyene, og man kan bruke ferger, små fly og private båttaxis for å komme mellom øyene.

Dykking-TCI

Du kan dykke, snorkle eller snuba. Foto: visittci.com

Populært på øyene i dag er selvfølgelig de fantastiske strendene og korallrev som tiltrekker badegjester, dykkere og snorklere fra hele verden. Her er noen av verdens vakreste strender, og de er prisbelønte!

Turks-and-Caicos-II

Den verdenskjente Conch Shack

Spesialiteten på øya er konkylier. Du kan besøke konkylierfarmer for å se hvordan dette foregår, og hvert eneste spisested har  denne spesialiteten på menyen – tilbredt på mange forskjellige måter.

Sup-TCI

Sup innimellom mangrovene. Fin måte å utforske områdene på. Foto: visittci.com

Alle typer vannsport, standup paddle og båtliv, fugletitting, golf og fiske er populært. Rock Iguanas er bare tilgjengelig på disse øyene. Her er det  tax-free sone med fine shoppingmuligheter. Øynasjonen har et gjennomsnitt på 350 soldager i året!

Seychellene:

Seyechelles

Seychellene i det indiske hav. Klart blått hav omringer og gjør det magisk.

Seychellene er naturens paradis. Med 115 øyer i både koraller og granitt (verdens eneste oseanisk) ligger det i verdens varmeste hav: Indian Ocean. Hovedstaden ligger på Mahe, og de mest besøkte øyene er La Digue, Pralin

Feriesteder-II

Her er det ikke kø om plassen.

På øyene er det et veldig rolig og fredelig miljø, for det meste er naturbeskyttet. Det vil si at det er få turister og upåvirket miljø. Et perfekt sted hvis du liker deg i det våte element.

Feriesteder-IV

Med krystallklart vann, kan du oppleve de vakre fargene rundt korralrevene.

Vannet er krystallklart, og nattdykking er populært. Her kjører du på venstre side, så pass på i veikryss. På Seychellene er det mange arter som bare finnes her: Aldabrisk Kjempe landskilpadde, svart papegøye, paradis fluesnapper og gigantiske kokos (Coco-de-Mer).

Feriesteder-III

Kjempe landskilpadden finner du på Seychellene.

Ibiza

Ibiza

Ibiza by. Foto: The constant Rambler

Ibiza har et velfortjent rykte som en eneste stor clubbing destinasjon, der kremen av Europas DJs (David Guetta, Luciano, Sven Väth m.fl.) gjør øya til hellig grunn for festglade mennesker.

Ibiza-III

Verdenskjente Dj´s har Ibiza som sin tumleplass om sommeren. Foto: Mirror.uk

Men denne baleariske naturperlen har så mye mer å tilby enn DJs og super-klubber. For Ibiza er mer enn boho-hippe chicks, natterangleren eller den mest sexy baben på stranden.

Hvis du ønsker å oppleve skjulte skatter med rolig krystallklart vann, fantastiske strender og fredelige plasser, som kan komme overraskende med tanke på at 6mill turister besøker øya i løpet av året, må du forlate folkelivet, og kjøre nordover på øya.

Aguas-Blanchas

Aguas Blancas. Parker ved veien, og stranden mellom klippene. Obs: er populær blant nudister. Foto: Ibiza Spotlighet

Veistrekningen Aguas Blancas Cala San Vicente er en av de få på øya som følger kystlinjen, og gir spektakulær havutsikt.

Babylon-Beach

Babylon Beach, ikke en strand, men det beste stedet for chilling og kul musikk. Foto: Ibiza Spotlight

Babylon Beach. Faktisk ikke en strand i det hele tatt, men en fantastisk varm og laidback chiringuito rett forbi Santa Eulalia på vei til Es Canar. Tilbyr en meny laget med organiske ingredienser fra restaurantens egen gård rett nede i veien. Et avslappet og innbydende måltid al fresco. Det er imidlertid musikken, som tilbys av Babylon Beach sin haug av håndplukkede faste DJs, som trekker deg dit tenk reggae, soul, funk og jazz. Sporadiske liveband gir deg et litt anderledes soundtrack enn den vanlige dance musikken

Ibiza-II

På hippi markedene kan du kjøpe lokalt produserte produkter

Hippy marked. Besøk Santa Eularia, en flott gamleby og ta litt tid til å utforske Ibizas berømte Hippy markeder som startet på 60-tallet. Disse markedene har malere, håndverkere og designere som ble trukket til Ibiza unike atmosfære. Det er to store markeder i området; Punta Arabi og Las Dalias.

 

 

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar