Tørst og dehydrert?

Hydrert

Viktig å tilføre kroppen væske. Foto: MBG

Tørst? Du tenker kanskje at noen få slurker med vann vil fikse det, eller du antar at kroppen din er i ferd med å bli dehydrert. Å være tørst, betyr at kroppen din ber om å bli rehydrert ASAP, fordi den allerede er svært dehydrert.

Det å drikke et glass vann er den raskeste måten å få i seg væske. Her kommer imidlertiden noen morsomme tips på hvordan du kan spise vann – og unngå at du tørker helt ut.

eple

Naturens skattkammer – frukt og grønnsaker. Foto: shutterstock

1. Spis de rå!
Frukt og grønnsaker, generelt, er fullastet med vann.
De fleste av næringsstoffer i frukt og grønnsaker finner du i væsken/vannet.

Tips: Ta, vask og snack på frukt og grønnsaker hele dagen, hver dag. Bær (87% til 92% vann), baby gulrøtter (87% vann), paprika (92% vann), og selleri (95% vann). Vær obs på den totale daglige mengde fruktsukker.

Agurk

Agurk kan spises som den er, og er super å juice. Foto: webstalk

2. Spis rikelig med agurker (flott å  juice).
95% vanninnhold gjør at et glass agurk juice er omtrent like hydrerende som et glass vann. Agurker er rimelig, enkel å finne og allsidig.

Tips: Du kan ha dem på smørbrød, kutte opp og ha i salater eller bare spise dem som de er. En spesiell måte å nyte dem på, er å juice! Bare juice en agurk (skrelles, hvis den ikke er organisk). Bland i et par skiver vannmelon i juiceren, og voila, en perfekt plantebasert miks.

Chia

Chia til frokost. Foto KK

3. Bløtlegg Chia frø.
Visste du at bløtlegging av de søte små frøene, får dem til å utvide til 10 ganger sin opprinnelige størrelse? Hvordan? Når Chia frø blir gjennomvåt, drikker de 10 ganger sin vekt i vann, noe som gjør dem til hydreringens superstjerner. 

Tips: Lag en Chia gel! Ta tre spiseskjeer av Chia frø i en kopp med vann, og la det stå i kjøleskapet. Når du lager en smoothie, legg 1-2 spiseskjeer av denne gel for virkelig å få opp hydreringsfaktoren. Eller hva med en lekker Chia pudding?

Kokos

Kokosvann – smaker nydelig. Ideell rett etter trening. Foto: MBG

4. Lag kokosvann isbiter.

Kokosvann (eller naturens sportsdrikk) har fire ganger så mye kalium som en banan, pluss B-vitaminer, elektrolytter og magnesium for å nevne noen. Det er veldig lite kalorier og sukker, som er litt villedende fordi det smaker så søtt og luksuriøst! Å nye et glass kokosvann, er en fenomenal måte å holde seg hydrert (eller for å få bli rehydrert).

Tips: Lag kokosvann isbiter! Bare hell kokosvann i isbitformen. Du kan legge de i en smoothie, eller et glass vanlig vann for å beholde litt av smaken.

Del innlegget

Legg igjen kommentar