Tøy og bøy, da og nå!

tøy-og-bøy

GYM PÅ 50-TALLET: Rendyrkede gutteklasser og bar overkropp var vanlig i kroppsøvingsfaget i Norge for 60 år siden. (Foto: Leif Ørnelund/Wiki Commons/)

Ingen av oss har sluppet unna. Vi har alle svettet oss gjennom pålagte hopp og sprett i gymtimen.

Tidligere mente skolen at dannelse, disiplin og selvbeherskelse på det kroppslige planet ville gi positive utslag på alle områder, og dermed komme alle fag til gode. Dermed var det duket for gym for jentene også. Les mer her.

Gymdrakt

Gymsokker og gymdrakt var standard i gymtimene.

Tøy og bøy er nå blitt til toning og stretching, og gymsalene er blitt til treningsstudio.

biceps

Treningsstudio har mange fordeler, men også ulemper. Foto: idrettsrådet.no

Tidsklemmen tar de fleste av oss. Vi sitter til stadighet foran pc, nettbrett og ikke minst mobilen, som gjør at nakke og skuldre får en mer fremoverrotert holdning. Ofte ender dette med smerter og plager fra nakken og nedover.

digital

Det å være inlogget hele tiden, går utover både fysisk og psykis helse. Foto: digitallifeplus

Kroppen vår tåler mye, men den trenger daglig vedlikehold og pleie. Legg inn litt tøying og stretching i løpet av dagen. I tillegg til å være  myk og tøyelig trenger vi også styrke. Her snakker vi ikke nødvendigvis om bulende bicepsene, men en mer smidig og sterk kropp.

Kombiner styrketrening med yoga, løpstrening med crossfit, pilates med håndball. Det er uendelige muligheter – det viktigste er å være aktiv i hverdagen, og det trenger ikke å ta så mange minuttene hver gang.

aktiv

Mye flott natur som ligger bare og venter på deg. Foto: facebook.com

 

 

 

 

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar