Yoga – noe å prøve ut?

Yoga er mange ting, men stort sett handler det om å lære å bli stående i ukomfortable situasjoner.

Dette kan man ta med seg til andre steder i livet – arbeidslivet, foreldrerollen, parforhold etc.

Ta f.eks Tree pose – vaklende på en fot, kan du si til deg selv – hva om jeg flytter vekten min litt til venstre, da tror jeg at jeg kan håndtere dette litt bedre, jeg kan løfte brystet og puste bedre, noe som gjør alt sammen lettere. Og senere, når du f.eks er i et møte der du føler deg ukomfortabel, merker du at du tapper inn på de samme prinsippene – tilpasse holdningen, finne en måte å puste på, og situasjonen blir overkommelig.

Slik tanke-endring skjer ikke over natten. Som med Yoga, kreves det trening og øving. Man blir aldri utlært, men oppdager hele tiden nye veier å gå.

Yoga-aeriel-I

Inspirasjon: The New Health rules – Frank Lipman, M.D & Danielle Claro.

Del innlegget

Legg igjen kommentar