Festspillene i Bergen

Festspill-dronning

Festspillene i Bergen er i gang. På åpningsseremonien var blant annet Dronning Sonja og Statsminister Erna Solberg tilstede. Foto: Runa Victoria Engen / NRK

Festspillene i Bergen 27.05 – 10.06

Festspillene i Bergen er Norges eldste festival for musikk og teater.

Det er 62. gang Festspillene i Bergen arrangeres, og frem til 10. juni kan publikum oppleve en rekke konserter, opera, dans, teater og billedkunst.

Kjærlighetsklassiskeren Porgy and Bess av Geoorge Gerswhin åpner Festspillene.

Festspill-porgy

Porgy and Bess, her med scenen Catfish Row. Foto: SanFranciscoSentinel

Porgy and Bess fra 1953, som opprinnelig er en opera, inneholder blant annet de kjente sangene SummertimeI Got Plenty o’Nuttin og It Ain’t Necessarily So.

Festspill-ID

Cirque Éloize fra Canada, med sin berømte iD-forestilling

Det kanadiske nysirkuskompaniet Cirque Éloize returnerer til Festspillene med sin internasjonale suksess iD. Denne forestillingen er en oppvisning i nysirkuskunst, smeltet sammen med rå street dance. Tradisjonelle sirkusdisipliner som sjonglering og akrobatikk får selskap av sykkel, rollerblades, b-boying/b-girling og breakdance. Soundtracket henter inspirasjon fra rock, hiphop og elektronika.

Festspill-Ute1

Det er 7 år siden Ute Lemper sist var i Bergen, og er et ettertraktet gjensyn.

Ute Lemper blir kalt vår tids Marlene Dietrich, og både Nick Cave, Tom Waits, Phillip Glass og Elvis Costello har komponert for henne. Ute Lemper er en diva i storform. Repertoaret tar for seg: Brecht, Weill og kabaret-sanger fra Berlin. Deretter går turen det poetiske universet i franske sanger av Brel, Piaf og Ferre, og enda videre til den argentinske tangoens verden og Astor Piazzolla.

Jan Eggum – I regn og sol.

Festspill-jan-eggum

Brasilianske musikere gir Norges visemester enda sterkere puls, fem musikere kommer rett fra Rio for a spille med Eggum i Grieghallen. Blant de nye låtene er det rytmiske ballader om samliv og utroskap, satiriske spark til norsk lynne og skarpe hverdagsbeskrivelser. Det blir også gjenhør med noen Eggum-klassiskere.

Dette er bare et lite utvalg av mangfoldet under Festspillene.

Du finner hele programmet her.

Del innlegget

Legg igjen kommentar