Hva forteller rynkene deg 4

Hva forteller rynkene deg om livsstil, hudkvalitet, søvn, gener og så videre?

i dag er i kommet til del 4 av i alt 5 ulike deler av ansiktet og hva rynker og linjer i dette område kommer av, når de vanligvis oppstår og hvordan man kan forebygge og behandle disse. I denne omgang tar vi for oss rynker rundt munn og munnområde samt lepper

Hva forteller rynkene deg

Hva forteller rynkene deg

Hvorfor: Rynker rundt munnen er mest fremtredende hos de som har røkt mye og utsatt huden for mye sol. Overdreven soling kan ofte gi en tykk, læraktig og rynkete hud – spesielt i området rundt munnen. Ansiktsmimikken spiller også en del inn, da også muskelen rundt munnen er en ringmuskel som trekker seg sammen, noe som blant annet gjør oss i stand til å plystre.  Rynker på selve leppen kan være både på grunn av volumtap og dehydrering. En tørr leppe vil ofte se mer rynkete ut. Hos eldre mennesker er ofte dype linjer rundt munnen et problem ved påføring av leppestift da fargen «blør» ut rundt munnen og opp på overleppen. Mange opplever også rynker og linjer under munnen og i munnvikene. Noen føler de ser litt sure ut, dette kan være fordi de har stramme muskler i nedre del av kjeven som trekker huden nedover, men det kan også komme av volumtap i øvre del av ansiktet.

Når: De som røyker, kan få linjer rundt munnen ganske tidlig, allerede i 30 års alderen. Ut over dette er det mer vanlig at slike linjer oppstår i slutten av 40 årene og oppover.

Forebygging: Unngå røyk og overdreven soling. Bruk en lipgloss eller leppekrem med solfaktor, gjerne hele året. Ta vare på huden rundt munnen på samme måte som i resten av ansiktet med medisinske hudpleieprodukter. Rens, bruk antioxidanter, A-vitamin og solfaktor hele året. Drikk vann.

rp_JuleVIP.jpg

ZO liprebuild leppekrem og Lip Shine med solfaktor

 

Behandling: Først og fremst er det viktig å begynne tidlig. Kraftige rynker på overleppen kan være noe av det vanskeligste å gjøre noe med. Fillere, som Restylane, egner seg godt dersom linjene ikke er for kraftige. Filler kan brukes rundt hele munnen, for å hindre sure munnviker og i de dype linjene fra nesen og ned. Botulinumtoxin kan også benyttes i overleppen for å få øvre del av muskelen til å slappe av. Vær oppmerksom på at dette ikke er egnet for de som spiller blåseinstrumenter som f. eks. trompet, eller på annen måte er avhengige av å kunne snurpe sammen leppen. Botulinumtoxin kan også brukes for å få musklene som trekker munnvikene nedover til å slippe litt dersom det er de som forårsaker munnviker som peker nedover.  Er rynkene blitt kraftigere kan man bruke for eksempel A-vitaminsyre som en kur, man kan også benytte kraftigere typer laser, for eksempel fraksjonell CO2 laser. Fraksjonelle lasere (Fraxel) er mildere mot huden og minsker faren for uønskede bivirkninger.  Selve leppen er meget godt egnet for behandling med filler. Restylane kan legges både i selve leppekanten for å strekke ut linjer og rynker og gi mer definisjon og det kan brukes for å gi tilbake tapt volum. Mange i den litt eldre garde er redde for å få for mye volum i leppene, her er det viktig med moderasjon, men litt volum gir flott effekt.

Lengden på overleppen, altså avstanden fra nesen og ned til selve leppen virker ofte lengre med alderen. Denne endringen får også ofte den røde delen av leppen til å vende innover slik at mange føler leppen blir litt usynlig. I slike tilfeller kan man gjøre et leppeløft. En god leppekrem med A-vitamin kan hjelpe godt på den tynne huden på selve leppen.

Rest-lepper

Husk at du alltid kan kontakte våre klinikker for en gratis konsultasjon hos en av våre dyktige sykepleiere . Du kan også booke konsultasjon hos våre kirurger – enkelte av disse konsultasjonene koster kr 500, men dette trekker vi fra dersom du senere booker operasjon. Ved konsultasjon vil vi presentere deg for dine individuelle muligheter og alternativer og du vil få informasjon om hva som kan passe for akkurat deg. Vi har også web-booking.

Del innlegget

Legg igjen kommentar