Reisepakketips

Opp gjennom årene har det blitt mye reising – både i inn- og utland, og over kortere og lengre tidsrom.

Mitt største problem var at jeg pakket med meg for mye, spesielt klær. Hvor ofte har man ikke kommet hjem der halve bagasjen ikke engang har vært i bruk?

Etter flere år i flybransjen, og senere uttallige reisedøgn både privat og arbeid, har pakkestilen blitt mer raffinert.

Her kommer smarte reisepakketips som forhåpentligvis gjør reisen og bagasjen litt lettere.reise-fly

Forberedelse er halve jobben. Hvilken type reise skal du på: forretningsreise, storby, solferie eller kombinasjon av arbeid og fritid?

Ta utgangspunkt i dette, og start planleggingen. Sett sammen klær som kan kombineres. En hvit bluse sammen med et svart skjørt fungerer flott i arbeidsmøter, og byttes enkelt ut med en fresh topp og et stort smykke til middagen på kvelden. Her har man 2 antrekk. Det eneste man har tatt med ekstra, er en bluse og smykke – der ingen av dem tar stor plass.

Skal jeg ut å fly, sender jeg nesten alltid bagasjen, eller har med meg en veske som får plass under setet foran meg. Det er så mange som sleper med seg både 2 og 3 bagger ombord, og forsyner seg av all plass i hattehyllene slik at de som stod sist i køen får bagasjen plassert langt unna setet sitt.  Send ekstrabagasje slik at både du og dine medpassasjerer har plass oppe i hattehyllene til håndbagasjen. Bonus, er bedre benplass.

Reise-koffert

Håndbagasje fra Rimowa i polykarbonat,
Grunnen til at jeg ikke får plass til håndbagasjen min CarryOnShame

Cashmere poncho er en smart investering. I tillegg til at de veie lite men varmer desto mer, er de deilige å ha på flyet og er perfekt over ethvert antrekk nesten uansett årstid. Se her for tips på forskjellige bruksmåter. Pakk også med 1-2 store sjal. Disse kan brukes alene hvis temperaturen er behagelig, eller sammen med jakke når man trenger ekstra varme. Kan også brukes som sarong hvis du oppsøker bassenget på hotellet. Det fine med poncho og sjal, er at de tar minimalt med plass, men gjør utrolig mye for antrekket.

Poncho-og-tieks

Deilig cashmere poncho fra Crimson, finnes i flere farger.
Sammenleggbare ballerina fra Tieks.

Sko – reis gjerne i flate sko/sandaler, slik at du ikke trenger å ta dem av i sikkerhetskontrollen. Hvis du har på deg et antrekk der høye hæler er naturlig å bruke, ha noen flate sko med deg i vesken. Det er godt å kunne ta på under flyturen. Tieks har noen lekre sammenleggbare ballerina.

Jeg pakker alltid bluser og andre delikate plagg i klesposer. Sko pakker jeg i separate skoposer, da er det lett å flytte rundt på dem i kofferten. Du slipper å tenke på at andre ting blir skitne, eller at skoene blir skrapet opp. Her er et annet pakketips, bundling, som kanskje passer best for den mannlige reisende.

pakkeposer

Ta vare på skoposene du får fra butikken når du kjøper nye sko. Bruk de på reiser, og skoene vil holde seg fine mye lengre.

Toalettsaker – jeg har alltid små størrelser med meg, med mindre jeg skal på et lengre opphold. De fleste hudpleieserier selger reisesett, eller du kan kjøpe små tomme reisesett, f.eks HM og fylle over fra dine egne produkter. Av vane, og dyrekjøpt erfaring, pakker jeg alltid inn hårspray, bodylotion etc i egne zip lock poser. Dermed er du sikret mot event. lekkasje spesielt med produkter som har flipkork. Her kan du f.eks ta en tape bit over for å hindre dette. Ikea har noen kjekke poser, eller ta med deg noen ekstra neste gang du går gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen.

Ønsker deg en god reise. Pia, Bergen – Akademikliniken Norge .

Del innlegget

Legg igjen kommentar