Sprengte blodkar

Uønsket-rødme-III

Sprengte blodkar kan være sjenerede. Foto: Meteoweb

Sprengte blodkar

Det er vanlig med sprengte blodkar i ansiktet, fremfor alt på kinn og nese, men brystet er også et utsatt sted. Det finnes flere årsaker til overfladiske kar i ansiktet, der de vanligste er:

Ved hjelp av IPL,  som står for Intenst Pulserende Lys, kan vi behandle de sprengte blodkarene. Behandlingene er svært effektiv, og i mange tilfeller vil man se forbedringer allerede etter første behandling.  Man må stort sett ha  2-4 behandlinger. Diffus rødme, er den type av uønsket rødme som er mest krevende med tanke på antall behandlinger.

Plutselig oppdager du en rød prikk på kinnet som lyser imot deg i speilet.

Du har ikke lagt merke til den før. Uansett hvor mye concealer og foundation du tar på, dukker den opp i løpet av dagen, om enda mer påfallende enn tidligere.

Spider angioma, eller rød prikk, kommer av at en dypereliggende åre ligger og lekker, og har presset seg opp mot overflaten. Hvis du prøver å stikke hull på den, vil den ofte blø mer enn du skulle tro av størrelsen, og etter noen dager er den tilbake i samme størrelse.

Uønsket-rødme

Spider nævus og sprengte blodkar kan være sjenerende, og opptrer ofte på kinn eller nese. Foto: Thehealthscience.com

 

Soleksponering

Det som er viktig for behandlingen at huden ikke er solbrun. Det gjelder både sol, selvbruning og solarium. Man skal også være forsiktig med direkte soleksponering på det behandlete området i ettertid. Solrestriksjonene gjelder 4 uker både før og etter behandling. Vintertid i Norge er det absolutt beste tidspunktet å behandle sprengte blodkar av ulike slag på.

Uønsket-rødme-VI

Du skal ikke være solbrun før en behandling. Gjelder sol, solarium, selvbruning. Foto: Myhealthtips

Solbeskyttelse

Etter behandling er det viktig å beskytte huden med høy solfaktor. Solen gjøre karveggen mer skjør, og dermed utsatt for ytterligere skade. I og med at det er snakk om tynne kar, ser du ikke effekten av solens påvirkning før det er synlig. Forebygg med å bruke en dagkrem med spf 30 eller 50, og pass ekstra godt på huden i kaldt vær, spesielt hvis det blåser i tillegg.

CS-palette

Colorpalette fra ColorScience, dekker alt fra røde, brune og blå flekker. Foto: Produsent

I og med at man ikke klarer å fjerne uønsket rødme og røde prikker 100%, er det greit å kunne dempe disse med noen enkle grep. Color palette fra ColorScience har 5 farger som dekker alt fra røde, brune og blå flekker i huden. Superflott resultat, og enkel å ta med seg i vesken for en touch up i løpet av dagen. Akademiklinikens Day CC Cream med spf 15 dekker også flott rødhet av mindre slag.

Uønsket-rødme-V

Nesevingen og området rundt, har ofte kratftige sprengte blodkar. Foto: Healthh.com

Har du noen røde prikker du gjerne vil få gjort noe med, eller har en rødme som er mer til bry enn sjarmerende, kan en behandling av sprengte blodkar være noe for deg. På en konsultasjon vil huden din bli vurdert, og du kan stille spørsmål vedrørende behandling og forventet resultat.

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål eller bare ønsker å booke en time.

Del innlegget

Legg igjen kommentar