Sukker, en av hudens verste fiender.

Sukker-og-hud

For mye sukker har en negativ påvirkning på huden vår. Foto: Januarywellness

Sukker, ikke hudens venn.

Enkle karbohydrater, som sukker, hvitt brød, brus etc, er en hudens verste fiender. De enkle Kh brytes ned til glucose som fører til at insulinnivået skyter i været. Dette gir “betennelses tilstander” i kroppen. som igjen produserer enzymer som bryter ned kollagen og elastin, og dermed en tidlig aldring av huden.

Det er svært viktig å skille mellom tilsatt sukker, og sukker som forekommer naturlig i matvarer som frukt og grønnsaker. Dette er sunne matvarer som inneholder vann, fiber og ulike mikronæringsstoffer, og er helt greit. Tilsatt sukker er det som er lagt til i maten. De vanligste tilsatte sukker typene er vanlig sukker (sukrose) eller høy fruktose mais sirup.

Her er noen tips.

Sukker-og-hud-I

Det er et skille mellom sukker som forekommer naturlig mat, og tilsatt sukker. Foto: Shutterstock

Kutt ned på søte ting i kostholdet ditt.

Det er ikke lett å fjerne sukker helt. Selv hele korn, frukt og grønnsaker blir omdannet til  glukose. Men det å begrense tilsatt sukker kan hjelpe. Tips: Pass på at tilsatt sukker ikke er mer enn 10% av total kalori-inntaket. Ifølge American Heart Association (AHA), er dette den maksimale mengden av tilsatt sukker pr dag:
Menn: 150 kalorier per dag (37,5 gram eller 9 ts).
Kvinner: 100 kalorier per dag (25 gram eller 6 teskjeer) –
som er omtrent den mengden du får i en boks Coca-Cola.  

Sukker-og-hud-II

Tilsatt sukker, en av hudens verste fiender. Foto: mayyee-ng

Se etter skjult sukker i mat.

Mange tilberedte matvarer inneholder heftig mengder sukker, men det er skjult under aliasene; inkludert byggmalt, mais sirup, druesukker, frukt juice konsentrat, maltose, lønnesirup og melasse på innholdsfortegnelsen. Nøkkelen er å avgjøre hvor mange teskjeer sukker hver porsjon inneholder. Et enkelt tips: Sjekk ernæring etiketten for sukker, som er oppført i gram under total karbohydrater. Deretter deler du det tallet med fire (hver teskje sukker er lik 4g) for å konvertere det til teskjeer. For eksempel, hvis sukker er oppført som 12g, du får tre teskjeer sukker per servering

Sukker-og-hud-5

Antioksidanter er frie radikalers verste mareritt. Fyll opp med bær, frukt og grønnsaker. Foto: Webmd

Bruk en «fra innerst til ytterst» tilnærming til antioksidanter.

Antioksidanter, frie radikalers største fiende, bidrar til å hindre sukker fra å feste seg til proteiner. Ved å fylle opp lagrene, både ved å spise mer antioksidant-rik frukt, nøtter og grønnsaker, for eksempel tyttebær, valnøtter og rød paprika, og ved å bruke aktuelle antioksidanter som grønn te og vitamin C og E, er en skikkelig «skin saver». I følge dr. Goldberg, hudlege og professor i dermatologi i NY, virker det som den beste måten å sikre at de når det dermale laget av huden, der kollagen og elastin er lokalisert.

Sukker-og-hud-6

A-vitamin, retinoid, er et must når det kommer til å reparere huden. Brukes om kvelden. Foto: Leverandør

Den gode nyheten om sukkerskadet hud: Det er aldri for sent å snu. En måte er å bygge ny kollagen med, er bruk av produkter som inneholder retinoider, A-vit. For å beholde det nye kollagenet smidig, og forhindre skadene på huden som sukker påfører, er det viktig å minimere inntaket av sukker.

Les også om The Super Elixir, som bidrar til å holde kroppen i en basisk tilstand, som hemmer betennelsestilstander i kroppen. Dette produktet, og The Nourishing Protein, får du kjøpt hos Akademikliniken.

Super-elixir

The Super Elixir, natrulige og organiske 45 ingredienser. Bland ut 2ss pr dag i vann, kokosvann eller smoothie. Foto: Welleco

Del innlegget

Legg igjen kommentar