Etter brystforstørring – råd og tips.

Kompresjonsplagg er noe alle må ha etter en plastikk operasjon. Kompresjonsplagget gjør at hudens ulike lag presses sammen, inn mot muskel og fettvev, og gjør at sårflatene holdes bedre sammen og derfor danner et smalere arr enn det ellers ville gjort. Ved større belastning/strekk av arret, øker også faren for komplikasjoner.

Etter en brystforstørring må man gå med støtteBH 3 uker dag og natt, deretter 3 uker på dagtid. Av og til også et brystbånd som støtter i tillegg.

De 2 første ukene er brystene hovne og større enn de vil komme til å bli. Smertene er variable, men ofte helt greie, og verst de første 2-3 dager, men det kompenseres av ekstra sterke smertestillende tabletter som pasienten får med seg fra oss. Etter 1-2 uker er det egentlig ikke smerte, men kun noe ubehag.

Man skal være i normal aktivitet fra dag 1, og gjøre daglige gjøremål som normalt, (matlaging etc.), men ikke løfte tunge ting. Ubehag vil melde seg direkte dersom man overbelaster, og være en viktig varsellampe slik at pasienten ikke gjør noe som skader resultatet. Man kan f.eks begynne med lett spinning etter ca 4 uker, da dette ikke belaster brystet. Hopping, løping og hesteriding skal man vente 8 uker med, da dette gjør at operasjonsfeltet disser, og belaster tilhelingen. I den første måneden skal man ikke strekke armen maximalt opp, for da kan arret bli bredere enn ønsket.

Etter-brystforstørrelse

Etter en brystforstørrelse er det viktig med god støtte. VEO har gode kompresjonsplagg. Det er greit å ha en ekstra bh for å kunne ha en å gå med når den andre er til vask.

 

     

Del innlegget

Legg igjen kommentar