World Health Day 2015

shutterstock_122387992

World Health Day 2015

Dagen i dag, 7. april  er World Health Day 2015 (verdens helsedag)

Temaet i år er  matsikkerhet, og de utfordringer og muligheter knyttet til dette verden over, med parolen «from farm to plate – make Food safe»

Nye data om skader forårsaket av matbårne sykdommer understreker de globale truslene fra utrygge matvarer, og behovet for koordinert, grenseoverskridende handling på tvers av hele verdikjeden for mat i følge WHO. De vektlegger riktig håndtering av mat helt fra dyrking og produksjon til tilbereding hjemme. Alle bør ha tilgang til ren mat, fri for skadelige mikrober og sprøytemidler.

Les WHOs 10 fakta om matsikkerhet.

Når vi først snakker om  World Health Day 2015, ser vi at YOU-app, som vi tidligere har skrevet om, oppfordrer alle til å signere et opprom i dag for å skaffe alle verdens barn god og tilstrekkelig opplæring om mat, næring og helse.
Akademikliniken er opptatt av trygghet & sikkerhet. I dag oppfordrer vi alle til å kjøpe inn noen gode, trygge, norske råvarer. Lag et næringsrik og sunt måltid til familien og har du mulighet – la barna være med, så lærer de litt om matlaging og ernæring i samme slengen.

Ha en sunn og trygg dag!

Akademikliniken

Del innlegget

Legg igjen kommentar