Sommersnack

Litt småsulten?

Når det er varmt, er det ikke alltid de store tunge måltidene som står øverst på listen. Da er det greit å ha noe lett matt tilgjengelig som mellommåltid eller sommersnack. Noe som smaker godt, er sunt og som metter fram til neste måltid.

Vannmelon

Søtt og salt er en ypperlig kombinasjon. Foto: The year in food.

Vannmelonsalat

500g vannmelon
ca 100g feta
2-3 skiver prosciuotto
¼ fennikel (ikke stilken)
½ sitron
Malt sort pepper, havsalt.

kjær fennikel i tynne skiver, bruk gjerne mandolin hvis du har. Legg det i en bolle, press saften fra en halv sitron over, og bland det sammen. Riv prosciutto i små biter. Skjær vannmelon i små stykker med litt varierende størrelse.

Anrett vannmelon og prosciutto lagvis på en liten tallerken. Start og slutt medvannmelon. Topp med tynne skiver av fennikel, og smuldre feta over.

Avslutt med litt malt svart pepper, havsalt og  balsamico glaze. Pynt med persille til slutt. Serveres umiddelbart

Mais-fritters

Maisfritters, en velsmakende lunsjrett i sommer. Foto: Godt.no

Maisfritters, 8 pers.

500g mais
1 rødløk
2 egg
2 kvaster bladpersille
125g hvetemel
Maisolje

Avocadosalsa
2 avocado
2 ss bladpersille
2 ss limesaft
2 ss vårløk
1 tomas
Tabasco

Forvarm ovnen til 120 grader.

  • Ha 450 gram mais, løk, egg, persille, mel bakepulver og litt salt og pepper i en kjøkkenmaskin og bland godt. Ha i resten av maisen og bland sammen med en tresleiv.
  • Varm olje i en stekepanne på medium varme. Lag maisfritters ved å ha to spiseskjeer av røren i pannen, du kan lage tre samtidig. Stek dem i halvannet minutt på hver side og la dem renne av seg på kjøkkenpapir.
  • Maisfrittersene kan holdes varme i ovnen mens du steker resten ferdig.
  • Server maisfritters med avokadosalsa.
Avocadodipp

Del avokadoene i to, skrap ut kjøttet med en skje og del det i små biter. Skjær tomaten i små biter.Bland sammen ingrediensene til avocadosalsaen forsiktig i en bolle og smak til med tabasco, salt og pepper.

Cookies

Myke sultana kjeks. Foto: Deliciously Ella

Myke sultana kjeks

  • 270g store havregryn
  • 4 modne bananer
  • 3 ss honning
  • 150g sultanas (økologisk)
  • 4 røde epler
  • 2 ts kanel

Forvarm ovnen til 200 grader
Riv eplene (ikke nødvendig å skrelle dem) og mos bananene. Bland dette sammen med de øvrige ingrediensene i en bolle.

Ta en toppet spiseskje av blandingen på et brett med bakepair. Klapp den flat. Blandingen skal lage ca 20 cookies.

Bak i ca 40 minutter til de blir gyllenbrune. Ta de ut av ovnen, og avkjøl litt.

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar