Øyekrem rutine

øyne-1

Huden rundt øyne er delikat, og ofte det stedet der aldringstegn vises først. Foto: Huffingtonpost.

Øyekrem bør være en del av den daglige hudpleierutinen.

Huden rundt øynene er det mest delikate område på kroppen, og ofte den første plassen som viser aldringstegn. Øyekrem holder huden fuktig, noe som gjør at man ser yngre ut. Når rynker er tørre, ser de dypere og verre ut. På lik linje med en ansiktskrem, holder øyekremer huden fuktig, slik at fine linjer ikke er så fremtredende.

Bruk øyekrem 2.ganger daglig. Ikke alle øykremer gir resultat over natten. Noen kremer fungerer umiddelbart ved å lysne området under øynene så lenge de er på huden. Andre tar uker til måneder før du ser resultat, fordi de gradvis hjelper å ”fylle opp” hulheten rundt øynene.

Øyekrem

Pure Effect Eyes Akademikliniken, Eye Repair Concentrate Jan Marini, Hydrafirm ZO Medical. Foto: Leverandør

Fukt. Dersom tørrhet er det største problemet, gå for en krem/balm variant. Den vil trekke inn og fukte opp, men vil vare lengre på grunn av at den litt rikere konsistensen. Husk å påføre med en lett hånd. Bruk ringfingeren, som er den svakeste, for å gi en lettere påføring.

Mørke sirkler: Mens noen mennesker har større sannsynlighet for å utvikle mørkere hud under øynene, grunnet genetikk, eksem og aldring, finnes det måter å minimere dette på. En krem med vitamin C og grønn te, vil kunne bidra til å lysne de mørkere områdene på lang sikt, mens kremer med litt farge vil avhjelpe situasjonen umiddelbart.

Hevelse: Hovne områder betyr at huden rundt øynene holde på væske, noe som kan være forårsaket av alt fra alkohol til saltinntak, og selvfølgelig mangel på søvn. For å minimere poser, se etter produkter som inneholder antiinflammatoriske ingredienser, som beroligende kamille og koffein.

Øyekrem-III

Øyekrem bør brukes morgen og kveld. Foto: Makeupandbeauty, Akademikliniken

Hvilke ingredienser du bør se etter når du kjøper øyekrem?

Koffein; trekker sammen blodkarene og redusere hevelser.  Peptider; fremmer kollagenproduksjon. Antioksidanter; hindrer kollagenskade. Lysnere; forbedrer farge under øyne, og event silikon/Dimethicone; primer huden og skaper en glatt overflate ved påføring av make-up.

Alle som kan tolerere retinoic acid, bør bruke det. Retinol stimulerer cellefornyelsen og kollagenproduksjonen, bidrar til å styrke huden og redusere solflekker og fine linjer. Bare husk at litt går en lang vei. Retinolkremer gjør huden mer sol-sensitiv, og kan være litt uttørkende. Vær derfor sparsom når du påfører det rett før sengetid.

SPF skal alltid brukes, selv på vinterdager. En god natt søvn gjør også underverker for den delikate huden rundt øynene.

Øyekrem-søvn

En sunn hud trenger rikelig med søvn.

 

 

 

 

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar