Tidsklemmen

Tidsklemme

Vi har alle vært der – tidsklemmen!

Du vil så gjerne komme igang med trening, bli med i vennegjengens boksirkel, se stykket på teateret du bare har ventet på skulle komme, men tiden strekker ikke til……

Sett opp en liste på hva du ønsker å gjøre, og ut fra denne setter du opp en prioriteringsliste. Døgnet har kun 24 timer, der ca 8t går til søvn og 8+ går til arbeid. Hvis en trekker fra tid som går til henting og bringing barnehage/skole/jobb, måltider samt faste aktiviter og de som kommer ad-hoc, har man en noenlunde oversikt over hvor mange timer man har til rådighet for egentid.

Tidsklemme-II

En liste over gjøremål er en god start. Foto: Aarondavi

Når du er veldig opptatt, trenger ikke treningen å foregå i treningsstudioet eller vare en time. Korte 10-15 minutters treningsbolker, vil, akkumulert i løpet av dagen kunne være like gunstig. Her er hvordan du kan legge inn trening i en travel hverdag:

Tidsklemme-IV

Fine yogaøvelser som strekker og tøyer. Foto: Yogaposes

  • Gjør 10-15 minutter med yoga eller tøyeøvelser rett etter at du har stått opp.
  •  Logge av Facebook. Begrens tiden som brukes til å sjekke Facebook, og bruk den tiden til å gå en tur eller gjøre en rask styrketrening hjemme.
  • Gjør 10-20 sit-ups og 10-20 push-ups i hver reklamepause mens du ser på TV.
  • Gjør stående push-ups mens du venter på at vannet skal koke.
  • Etter middag, gå ut og spill fotball med barna.
  • Inkluder trening i din daglige transport til og fra jobben. Hvis du bor nær nok, vurder sykling til jobb. Er det lang avstand   mellom hjem og arbeidssted, parker litt lengre borte, eller gå av bussen et stopp eller to før.
  • Gjør det til en sosial ting. I stedet for å ta et glass vin med en venn, gå heller en lang tur for å bli oppdatert på hva som skjer.
Tidsklemme-III

Det å gå tur sammen med venner er en super kombinasjon. Foto: Mindbodycoach

Del innlegget

Legg igjen kommentar