Verdens kyssedag

Husker du hvor flott et kyss kan være?

Verdens kyssedag foto: chicktopia.blogg.no

Verdens kyssedag
foto: chicktopia.blogg.no

I dag er det verdens kyssedag – international kissing day. Dagen ble opprettet som en påminnelse om  akkurat hvor deilig det kan være å bare kysse for å kysse.

Hvordan få kysseklare lepper til verdens kyssedag? – vi har tipsene.

Funfacts om kyssing

  • verdens lengste kyss varte i 58 timer
  • du forbrenner 5 kalorier på å kysse noen litt ordentlig
  • i Pygmalion og Tornerose brukes et kyss for å vekke noen til live
  • I flere historier må man kysse frosker for at de skal bli til menn
  • Når vi kysser, frigjøres endorfiner i kroppen og gir en følelse av velvære. Et romantisk kyss kan medføre reaksjoner som utvidede blodårer, høyere puls og rødmende kinn.

Forskjellige kyss

Definisjonen av et kyss er å berøre en person eller en gjenstand forsiktig med leppene, særlig en annen persons lepper, men også for eksempel kinn eller hånd. Kyssing betraktes som et uttrykk for ømhet og hengivenhet, kjærlighet eller respekt og underkastelse. Kyss kan også være en hilsning, handle om seksuelt forspill eller ha en religiøs betydning.

Kyss kan være koselig i alle aldre foto: themomcreative.com

Kyss kan være koselig i alle aldre
foto: themomcreative.com

Hva kan man gjøre for optimale lepper?

Myke lepper er bedre å kysse. For den ultimate leppepleie anbefaler vi ZO Medical Liprebuild – en munn og leppekrem som revitaliserer, fukter og behandler tørre lepper samt reduserer fine linjer og rynker. Kombinerer du med Akademikliniken Lip Intense, eller ColoreScience Lip Shine SPF 20 dersom du skal i solen, bør du være godt rustet for enhver anledning.

lepper

Flotte produkter for vakre lepper. f.v: Akademikliniken Lip Intense, ColoreScience Lip Shine SPF25 og ZO Liprebuild

 

Vakre lepper kan veldig forskjellige, det finnes likevel noen tegn som går igjen i undersøkelser verden over. Googler du lepper vil gjerne bilder av Angelina Jolie komme opp med mer enn halvparten av treffene, det kan være fordi hun har det som mange oppfatter som de ultimate leppene.

De ultimate leppene Foto: boomsbeat.com

De ultimate leppene
Foto: boomsbeat.com

Leppene har symmetri – altså er begge sider er relativt like.

Leppene har et optimalt størrelsesforhold –  underleppen er ca. 1/3 større enn overleppen. Når dette ikke stemmer får man gjerne det som omtales om «andelepper» eller «duck- lips»

Leppene har god fylde – fylde både på over og underleppe signaliserer ungdom og vitalitet. Når man eldes mister man en del av volumet. Å tilbakeføre litt av dette kan gi et yngre og freshere utseende uten de store forandringene.

Leppene har en klar definisjon – litt definisjon på overleppens kant (vermillion) amorbue og philtrumlinjene (linjene fra overleppen og opp til nesen) sammenfaller ofte med en oppfattelse av attraktive lepper.

Har du litt små lepper eller er de ikke symmetriske? Begynner de å miste litt volum eller er de tørre? Ved hjelp av Restylane kan man tilpasse leppebehandlingen til den enkelte og hjelpe med de ulike aspektene. Akademikliniken er sertifisert Restylane Clinic og injeksjonsspesialister på alle klinikker.

Leppevolum med Restylane

Leppevolum med Restylane

Lett tilbakeføring av volum vitaliserer et ansikt

Lett tilbakeføring av volum vitaliserer et ansikt

Vil du vite mer om leppebehandling eller produkter tilpasset dine lepper. Kontakt en av våre klinikker.

Og i og med at det tross alt er verdens kyssedag tar vi med et bilde av et av verdens mest kjente kyss.

Fra Disneys Lady og landstrykeren Foto: filmoria.co.uk

Fra Disneys Lady og landstrykeren
Foto: filmoria.co.uk

Del innlegget

Legg igjen kommentar