«Innfeit» – midjen som forsvant

Vi beveger oss mindre og spiser mer. I følge WHO er halvparten av verdens befolkning overvektige.

Midjefettet legger seg i underhuden, men også rundt og innimellom de indre organene, og bidrar til helseplager og alvorlige sykdommer.

midjemål

Kvinner har en tendens til å forandre fasong med årene – vi blir rundere, og får en «epleformet» rundt midjen. Det er hormonelt betinget, og akkurat dèt får vi ikke gjort så mye med.

Den gode nyheten er imidlertid at bukfettet er relativt lett å bli kvitt gjennom kostreduksjon og trening.

Styrketrening forebygger bukfedme, fordi den gir økt muskelmasse som bl.a gir økt hvileforbrenning. Kostholdet må en være observant på, fordi en ved høyere alder har ikke behov for det samme kaloriinntaket som tidligere.

Det som er nytt, er at stadig yngre mennesker akkumulerer midjefett.

En snarvei til smal midje er fettsuging, mens bukplastikk er beregnet på folk som ønsker å fjerne overflødig hud etter kraftig vektnedgang.

Fettcellene som suges ut er borte for alltid, noe som innebærer mindre fettceller enn tidligere. Legger man på seg igjen, er det de gjenværende cellene som vokser i størrelse. Fettsuging først og fremst er et kosmetisk inngrep, ikke en slanking. Du bør derfor ha en vekt som du har vært fornøyd med før inngrepet, og som du vil være i stand til å holde stabil etterpå.

 Les mer om fettsuging her.

Del innlegget

Legg igjen kommentar