Øyelokkplastikk

Operasjonssal

Øyelokkplastikk, er en av de vanligste operasjonene hos middelaldrende pasienter.

Estetisk kirurgi for å oppnå et yngre og piggere utseende rundt øynene er et av de vanligste plastikkirurgiske inngrepene som utføres på middelaldrende pasienter.

Øyelokk

Kvinne 45 år, utført øvre øyelokkskirurgi. Foto: Akademikliniken Sverige

Aldringsprosessen innebærer at huden forandres med dårligere elastisitet og et tiltakende hudoverskudd. Den nedsatte elastisiteten i vevene gjør at det fettet som omgir øyet, bukter ut. Hvordan de øvre øyelokkene ser ut, har også en klar sammenheng med den tiltakende overskuddshuden i pannen og en senkning av øyenbrynene. De nedre øyelokkenes utseende har også en sterk sammenheng med hvordan kinnfettet senkes ved aldringen. Dette gjør at det av og til er bedre å gjøre et mellomansiktsløft enn øyelokksplastikk for å forynge øyelokkene.

Øyelokk-II

Kvinne 45 år, øvre øyelokkskirurgi. Foto: Akademikliniken Sverige.

Etter operasjonen må du ligge og hvile på Akademiklinikens pleieavdeling et par timer med «kjølebriller».
Øvre-øyelokk
Du kommer til å kjenne en dunkende ømhet i øynene når lokalbedøvelsen har sluppet, men det er ingen intensiv smerte. Allerede et par timer etter inngrepet kommer du til å få blåmerker, det er helt normalt. Men ta gjerne med et par mørke briller som du kan bruke når det er på tide å gå hjem. Det tar ikke mer enn 2-3 dager før blåmerkene dine skifter farge til en mer gulaktig tone, og etter 10-14 dager, har de stort sett forsvunnet. Les mer om øyelokkplastikk her.

Resepsjon-Nina

Akademikliniken sitt sykehus, ligger ved Ullevål Stadion.

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar