Spis huden sunn

Spis huden sunn!

Du kan holde huden fin, ren og spenstig med produkter og behandlinger. Men hva du putter i munnen vil også påvirke den. Min lunsj i dag er rask og enkel å lage og inneholder 5 ingredienser som vil påvirke huden positivt:

Hanne-K

SALAT er rik på A- og C-vitaminer som stimulerer dannelsen av bindevev og elastiske fiber samt medvirker til å hele sår og skader. Hjelper til med å hindre arrdannelse f eks fra akne.

TOMATER er en superstjerne blant frukt og grønt. Den er rik på antioksidanter og C-vitaminer. Antioksidantene den inneholder kan blant annet beskytte mot frie radikaler som huden utsettes for hver dag og som bidrar til raskere aldring av huden.

RØDBETER er rike på folat og bioflavanoider, som gjør blodkarene sterkere og beskytter cellene mot skader. Supert for de som er plaget med sprengte blodkar. De inneholder også magnesium, som i tillegg til C-vitaminer blir ekstra sunt sammen med jern. ( Legger du til litt kjøtt eller fisk i salaten vil også opptaket av jern øke.

MANGO er spesielt rik på A-vitaminer, som også er viktig for synet og for at kroppen skal vokse og utvikle seg. Mangoen inneholder også en god mengde C-vitaminer, som er en viktig antioksidant.

PAPRIKA, særlig den røde, er rik på vitamin E og C og en kilde til vitamin B6. Faktisk er rød paprika så rik på C-vitamin at kun fem ringer dekker dagsbehovet! Paprika er dessuten en kilde til antioksidantene karotenoider.

Hanne Kristine, Akademikliniken Smestad

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar