Avansert anatomikurs i Berlin

I begynnelsen av Mai hadde to av Akademiklinikens sykepleiere muligheten til å delta på et avansert Anatomikurs i Berlin.

IMG_7652

Cecilie fra Stavanger og Marianne fra Oslo

 

Kurset ble holdt på Campus Charité Mittet i Berlin. Et flott Campus med historie helt tilbake til 1710 hvor Kong Frederik av Preussen bygde det som et karantenehospital utenfor bymurene da pest kom til byen. I etterkant ble det gjort om til millitærhospital, utdanningssted for millitærkirurger og som hospice for fattige. Stedet har nå en enorm samling av ulike klinikker og forskningssentre som samarbeider med de medisinske universitetene i Berlin. Vi var på delen som het Humoldt-Universität Berlin.

Universitetet hadde en stor samling anatomiske modeller - denne er nesten 1m høy

Universitetet hadde en stor samling anatomiske modeller – denne er nesten 1m høy

Kurset besto av en teoretisk del og en praktisk del hvor kirurger viste ulike anatomiske bestanddeler som for eksempel muskler, nerver, vener og arterier. For en sykepleier som har spesialisert seg på injeksjoner, er dette et kurs som virkelig gir et tredimensjonalt bilde av hvordan ansiktsanatomien er sammensatt.

Kirurg og sykepleiere studerer anatomi

Kirurg og sykepleiere studerer anatomi

Vi som var på kurset føler en stor ydmykhet ovenfor de flotte mennesker som donerer sine levninger til forskning. Det bidrar til at det finnes muligheter for ulikt helsepersonell til nettopp slik anatomisk trening og gjør at man kan bli bedre og mer sikker i sitt fag. Dette var spesifikt for å øke kunnskapene i forhold til behandlinger som Botox/Azzalure og Restylane.

En stor takk også til de flotte menneskene som jobbet ved det anatomiske instituttet og som hele tiden bidro med flotte innspill, synsvinkler og ikke minst utømmelig kunnskap.

Cecilie og Marianne

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar