Brystreduksjon

Akademikliniken får ofte spørsmål om brystreduksjon. Vår kirurg Mette Haga har skrevet litt om det de fleste lurer på.

Brystfasong

Brystreduksjon

Brystreduksjon

Store tunge bryst kan gi skulder og nakkesmerter i tillegg til at det være vanskelig å tilpasse klær. Tunge bryst vil også kunne gjøre det vanskelig å trene og være fysisk aktiv. Noen kvinner plages av eksem og sårdannelse pga fuktighet og varme under brystene. Årsaken til store bryst kan være mange. Arv, hormonelle variasjon og høy kroppsvekt er blant de vanligste årsakene

Brystreduksjon ved Akademikliniken – Ny og innovativ metode for best estetisk

På Akademikliniken bruker vi en ny innovativ metode for brystreduksjon som kalles vertikal teknikk. Denne metoden gir et rundere og mer naturlig bryst, med mindre arr og kortere operasjonstid.

Metoden gir mulighet til å fjerne tilstrekkelig mengde brystvev, og at gjenværende bryst får en bedre form. I stedet for brede og flate bryst formes brystet med mer projeksjon og fylde. I tillegg etterlater metoden kun arr rundt brystvorten og sentralt under brystet, altså vesentlig mindre arr I enn ved gamle metoder. Det er viktig at du er klar over at det tar litt tid før endelig resultat er på plass og du kan synes brystene ser litt rare ut den første tiden fordi de er” struttende”. Etter 3-4 måneder vil de fleste se at brystene blir mer dråpeformet og naturlige.

Før operasjon

På operasjonsdagen møter du fastende til avtalt tid. Du vil da få tildelt pasientværelse og bli møtt av pleiere på oppvåkningsavdelingen. Deretter får du møte kirurgen som tegner opp på brystene dine for den planlagte operasjonen. Du vil så bli fulgt inn på operasjonsstuen. Operasjonssykepleieren vil sørge for steril vask av området som er tegnet på, og anestesipersonell sørger for at du får narkose og sover trygt gjennom hele operasjonen. I tillegg vil det bli benyttet lokalanestesi i operasjonsområdet, slik at smertelindringen er så god som mulig etter operasjonen.

Akademikliniken har lekre pasientværelser

Akademikliniken har lekre pasientværelser

Selve operasjonen

På operasjonsdagen kommer du fastende. Du får snakke med en anestesilege og kirurgen ser på deg og tegner opp hva som skal gjøres. Inngrepet utføres i narkose (link til blogginnlegg Lars om vår narkose) og tar ca 1,5 time. Det blir lagt et snitt rundt brystvorten og under brystet, overflødig brystvev fjernes og brystet sys sammen med innvendige sting som løser seg opp av seg selv.  Arrene tapes og det legges på en komprimerende bandasje. Vi bruker ikke dren. Vanligvis er du i god form etter narkosen og kan raskt spise og stå opp. Inngrepet er dagkirurgisk – det vil si at du reiser ut a klinikken samme dag.

Bor du mer enn 2 timer fra klinikken, må du sørge for overnatting i nærheten det første døgnet. Husk at du alltid må ha noen hos deg dette døgnet.

I tillegg til kirurg og anestesipersonale har vi erfarne operasjonssykepleiere som passer på deg

I tillegg til kirurg og anestesipersonale har vi erfarne operasjonssykepleiere som passer på deg

Etter operasjonen

Etter operasjonen skal du bruke sports-BH i en lengre periode. De første 3-4 ukene bør den benyttes natt og dag, deretter ytterligere 3 uker på dagtid.

Avhengig av hvilken type jobb du har, må du regne med å være sykemeldt i en periode på 2-4 uker. Du vil få grundig informasjon om hvordan du skal forholde deg i forhold til vask, stell av sår og aktivitet etter operasjonen før du reiser.  Du må regne med at du ikke kan trene før det har gått4-6 uker etter operasjonen.

Ved utreise får du avtale om første kontroll ved klinikken etter ca 10 dager.

Du kan komme til klinikken for å fjerne bandasjen og du kommer til sluttkontroll etter 4-6 måneder.

Blødninger eller betennelser er sjeldne komplikasjoner og har vanligvis ingen betydning for det endelige resultatet. Lett væskende sår i den nedre delen av arret den første tiden kan forekomme. Dette kan du enkelt stelle selv. Pass på at du benytter bh gir god støtte, men som  ikke gnager under brystene.

Før operasjon

Før operasjon

En uke etter operasjon

En uke etter operasjon

3 måneder etter operasjon

3 måneder etter operasjon

Resultat

Med den nye vertikale teknikken som benyttes av oss på Akademikliniken har vi tatt brystreduksjon et stort skritt framover. Resultatet gir et mere naturlig formet bryst med mindre arr, og med kortere operasjonstid.

Vurderer du brystreduksjon kan du kontakte oss på Akademikliniken for konsultasjon der du får en individuell vurdering og grundig informasjon.

Mette Haga - plastisk kirurg Akademikliniken

Mette Haga – plastisk kirurg Akademikliniken

Del innlegget

Legg igjen kommentar