Fettsuging

Fettsuging

Fettsuging – av den ekstra «bulken» man ikke klarer å ta bort med riktig kost eller trening.

Vi har spurt vår plastikkirurg, Bjørn Tvedt, om hva som skjer ved fettsuging, feks. midje/hofte

«Midje/hofte ratio hos kvinner bør ligge mellom 0,67 – 0,80.  Hos menn er denne 0,85 – 0,95.  Denne ratioen er et svært sterk attraktivitetsparameter. Man kan fettsuge midjen for å få den smalere, og da fettsuger man mellom huden og muskulaturen. Man må imidlertid ikke gå for overfladisk under huden, for da øker faren for uregelmessigheter som bulker og skygger i huden. En annen måte å  gjøre midjen smalere, er å legge til mer rundt hoftene ved fettransplantasjoner til hofteregionene og baken. Ofte gjøres begge deler i samme operasjon, der man bruker det fettet som fettsuges i midje og ryggpartiet, til volumopopbygging av rumpe og hofteparti.

Dersom man har mye løs hud, vil en bukplastikk med innsying av de rette bukveggsmusklene gi en ytterligere smalere midjeomkrets.

Fettfjerning-opr

Effekt – helsemessig, eller kun kosmetisk?

Det har kun kosmetisk effekt. Men dersom man har hatt store komplekser for dette, vil man kunne få en helsegevinst som kan måles i bedre livskvalitet som er et vanlig parameter å måle helsegevinst på.

Fettsuging-II

Fettsuging er ingen slankemetode, men gir kroppen konturene tilbake. Foto: Trening.no

Hva skjer med fettcellene som er igjen?

Fettcellene som er sugd bort, er borte for alltid.  Man har da færre fettceller enn tidligere. Dersom man f. eks legger på seg, vil de andre fettcellene vokse i størrelse.  Det er det som vanligvis skjer dersom man legger på seg. Man får altså ikke utviklet flere fettceller, men hver og en celle blir større. Fettsuging gjøres for å konturere en siluett og form – det er altså ikke en fettreduksjonsoperasjon. Dersom man legger på seg, vil man bevare denne silouetten som er skapt av fettsugingen.

Fettsuging-I

Vekten før fettsuging, bør være en vekt man er fornøyd med. Foto: Kentsportsnews

Hva er viktig etter en fettsuging – trene mer, spise mindre?

Etter fettsuging bør man ha fokus på stabil vekt. Vekten før fettsuging, bør derfor være en vekt man er fornøyd med, og som man realistisk sett ser for seg at man kan holde fremover. Har man da f.eks flankeputer(lovehandles), eller lokaliserte fettputer på lårene(ridebukselår) som ikke vanligvis reagerer på trening eller vektreduksjon, kan disse fettsuges slik at formen rundt hoften holder en høyere estetisk standard.

Du kan også lese vårt innlegg om rumpeløft med fettstransplantasjon her.

Del innlegget

Legg igjen kommentar