Hårfjerning med laser og IPL nå = sommer uten hår

Planlegger du å prøve hårfjerning med laser og IPL så må du skynde deg. Sommeren nærmer seg med stormskritt – det samme gjør badesesongen. Siste frist for å komme i gang med hårfjerning med laser og IPL før sommeren er nemlig nå!

cosmopolitan.co.uk

Lei av å barbere leggene hele sommeren?

Foto: Cosmopolitan.co.uk

 

Litt teori om hårfjerning med laser og IPL

Hårfjerning med laser eller Intenst Pulserende Lys (IPL) er en metode som utnytter de mørke pigmentene i hårsekkene for å lede lys – og dermed varme, ned i hårsekkene for å ødelegge de substansene som gjør at hårsekken fortsetter å produsere hår. Laser og IPL er to sider av samme sak. Begge deler er lys; en laser har én bølgelengde og er fokusert, mens IPL har et bølgelengder i et gitt spekter og er et «spredt lys» (tenk lommelykt) De virker på akkurat den samme måten, men IPL kan ofte være litt mer skånsomt for huden og mange mener det føles litt mindre varmt. De fleste trenger fra 4-6 behandlinger med 8-12 ukers mellomrom. Best effekt får man når hårene er mørke og huden lys. Mørkere hudtyper trenger ofte flere behandlinger. Har du sykdomstilstander som påvirker hormonene dine vil du trenge flere behandlinger. Akademikliniken benytter Ellipse Flex IPL system, både til hårfjerning, behandling av sprengte blodkar og pigmenter. Man kan behandle de aller fleste områder som for eksempel ansikt, armhuler, mage, rygg, bikini, legger og lår.

Ellipse Flex IPL

Ellipse Flex IPL

Fun facts om hårfjerning med laser og IPL

  • Det er bare mørke hår som kan behandles. Lyse, grå eller røde hår har ikke nok pigment (melanin)
  • Kun et sted mellom 10 og 30 % av alle de hår du har i et område er aktive til enhver tid – de andre ligger i dvale
  • Man kan bare utføre hårfjerning med laser og IPL på hår som er i en aktiv vekstfase
  • Vekstfasene varierer fra område til område. Hodehår har vekstfase på flere år..
  • En gjennomsnittlig kvinne vil trenge 4-6 behandlinger for et godt resultat
  • Menn vil på grunn av testosteronproduksjon alltid danne litt nye hår – stikkordet her er vedlikeholdsbehandlinger
  • Du bør ikke bleke hår før en behandling, blekemidler trenger ned i hårrøttene
  • Har du derimot lyse hår kan du ikke farge de mørke for farge trenger IKKE ned i hårrøttene
  • Det er kun hormoner som påvirker hårvekst – du får ikke mer eller tykkere hår av å barbere! Derimot føles hårene stivere fordi de blir snittet i den tykke delen av håret og det er den delen som fortsetter å vokse. En av grunnene til at mange tror dette er at de begynner å barbere seg i den perioden av livet hvor hårveksten endres på grunn av hormonell påvirkning – nemlig slutten av puberteten
  • Dalily Mail nevnte Ellipse Flex IPL som en av de beste metodene for å få lekre legger. 

 

Glatte legger med hårfjerning med laser og IPL

Glatte legger med hårfjerning med laser og IPL

Så altså, skal du rekke et par behandlinger før sommeren er det bare å kaste seg rundt. Etter hver behandling tar det opp til tre uker før de behandlede hårene løsner og faller av, så kommer en deilig periode hvor det nesten ikke er hår. Denne perioden er helt perfekt å ha midt i ferien. Hvem har vel ikke lyst til å legge barberhøvelen igjen hjemme?

Er du forresten usikker på hva det egentlig ligger i det å sole seg? Les her.  Bruker du høy solfaktor og beskytter det behandlede område mot direkte sol kan du selvsagt være ute. Husk at du kan behandle bikinilinjen hele året bare du bruker en bikini-shorts når du er ute. Armhuler går også veldig bra å behandle så lenge du ikke legger deg ute med armene i været.

Bikinishorts gjør at du kan gjøre hårfjerning med laser eller IPL rett før sommeren

Bikinishorts gjør at du kan gjøre hårfjerning med laser eller IPL rett før sommeren

Foto: naturalfigures.co.uk

 

Ønsker du å vite mer kan du kontakte en av våre klinikker eller lese mer på våre hjemmesider. Prisene på hårfjerning med Laser og IPL finner du her.

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar