Soling – hva legger man egentlig i det?

Soling – hva er det?

Nå er høsten her, og det er på tide å hive seg rundt dersom man ønsker å utføre laser- eller IPL behandling.
I forbindelse med ulike laserbehandlinger, som for eksempel behandling av arr, uønsket hårvekst, pigmentflekker og sprengte blodkar, sier vi til våre kunder at de skal unngå soling både før og etter behandling. Dette gjelder også for ansiktet, og det er spesielt der det går litt feil noen ganger.
Vi har oppdaget at det kan være litt ulik oppfatning av hva som legges i begrepet soling.

De aller fleste er enige om at man soler seg når man ligger rett ut i et solarium, på en solseng ved bassengkanten eller på en deilig sandstrand.

Men har du tenkt over at du i teorien også soler deg dersom du…
·       Går en lang skitur i fjellheimen
·       Jobber ute i hagen en hel dag
·       Nyter en god bok i solen på verandaen
·       Går en hel dag i byen på en finværsdag
·       Går en lang tur ute når det er sol
·       Tatt solarium i 10 minutter uten å ha bli brun

prekestoltur

Selv om du har smurt deg med solkrem ved alle disse anledningene, har huden din blitt utsatt for så mye sol at du ikke bør gjennomføre mange typer laserbehandling før etter en tid.

Dersom du har booket time til en laserbehandling/ IPL behandling, spesielt i ansiktet, er vårt tips følgende:
Bruk alltid en dagkrem med solfaktor, minimum SPF30. Skal du være ute i solen over lengre tid, bør du ta på en solhatt eller en stor caps.  Beskytt området som skal behandles mot direkte sollys. Sitt under en parasoll når du er ute, og gjerne med ryggen mot solen.

Har du på solbeskyttelse går det som oftest helt fint å gå ut og inn av bil, til og fra offentlig kommunikasjon, løpe en snartur i butikken og lignende. Utvis solvett slik at risikoen for uønskede bivirkninger blir mindre ved bruk av laser og IPL.

Lykke til med laserbehandlinger – husk at dette er den perfekte tid å starte opp med behandlinger dersom du vil være klar til sol og sommer i 2015.

Marianne Jægtvik Bergan, Akademikliniken Smestad.

Del innlegget

Legg igjen kommentar