Silikonpuppeformen var hot på 80-tallet

VG har gjort en undersøkelse i Norge om hvilken brystform som er mest attraktiv, og som forventet foretrekker de fleste naturlig utseende bryster fra middels til stor fylde. Kun 3 % ønsker såkalte ”Siliconpupper”. Les artikkelen her.

Silikonpupper vil for folk flest bety brystformer som opplagt er forstørret med et rundt silikonimplantat.  De er typisk konvekse (buler utover) i øvre del av brystet, gjerne med en skarp overgang mot brystkassen samt runde i formen. Årsaken til denne formen er at implantatet er rundt, noe stort, og at pasientens eget vev er slankt, slik at brystet tar mye form etter implantatet. I Vest-europa har et slik ideal vært utdatert siden slutten av 90-tallet.

I dagens internasjonale plastikkirurgiske fora for brystforstørrelse har man i dag klart for seg hva som er en attraktiv brystform.

Målsetningen er å forme pasientens eget bryst så nært opptil det  attraktive idealet som mulig.  Samtidig må man ta hensyn til  pasientens vevskvalitet slik at man kan ha et helsemessig sunt og langt perspektiv på resultatet, og slippe å bytte implantat unødig i fremtiden.

Pupper-før-etter-BT

Viser et før og etterbilde av målsetningen til den vanligste pasienttypen som ønsker implantater – en kvinne som har mistet vevsfylde og kvalitet etter graviditet og amming.

Brystene skal også harmonere med – og balansere skuldre, brystkasse og hofter/midje.  Ved å måle pasientens vevstykkelse og kvalitet  finner man i dag det ene ideelle implantatet som oppsummerer alle elementene som påvirker det estetiske resultatet.

I dag kan vi også simulere dette med 3D kamera, og også simulere en forstørrelse med et samtidig brystløft dersom det gir det optimale resultatet.

VGs presentasjon av sin flotte undersøkelse er litt feil når de sier at ”silikonpupper” er ut da det aldri har vært mer vanlig å legge inn silikonimplantater enn i dag.  Det er riktigere å si at ”silikonpuppeformen”er ut.  På 80 og tidlig 90 tallet fantes det ikke anatomiske implantater – kun runde. Derfor fikk spesielt de magre kvinnene silikonpuppeformen fordi deres eget brystvev var så lite i forhold til det runde implantatet .

Nedenfor ser dere en skjematisk modell for de viktigste trekkene ved et attraktivt bryst. Brystet skal ha en nær flat form i øvre del, og god fylde i nedre del. Brystvortene skal peke litt opp, og det skal være mer bryst under enn over brystvorten.Brystoversikt

Ansvarlig lege: Bjørn Tvedt, spesialist i plastikkirurgi og Øre Nese Hals kirurgi, Akademikliniken.

Les mer om brystforstørring her.

Del innlegget

Legg igjen kommentar