Månedens produkt – skrubb

Månedens produkt – skrubb. En god skrubb, både ansiktsskrubb og kroppsskrubb er noe alle bør ha i skapet sitt. Her skal vi fortelle litt om hvordan en skrubb skal brukes og hva du kan forvente av huden ved riktig bruk.

Ansiktsskrubb og bodyskrubb

Månedens produkt – skrubb

Hva gjør en god skrubb?

  • Fjerner døde og tørre hudceller
  • Øker cellefornyelsen
  • Bedrer hudens struktur og etterlater den silkemyk
  • Øker hudens sirkulasjon
  • Bedrer overfladiske pigmenter
  • Regulerer talgproduksjon
  • Hjelper på inngrodde hår på kroppen
  • Bedrer pillaris keratosis (tørre nupper)

 Hvordan bruker du en skrubb?

Ansikt: Rens huden og fukt den med vann. Ta en erte-stor mengde skrubb og gå over ansiktet i jevne, sirkulære bevegelser. Du skal ikke legge press på huden, men la de små kornene i skrubben gjøre jobben. Blir du sår etter at du har skrubbet har du enten brukt for mye kraft eller for mye produkt. Det kan også være at huden ikke var fuktig nok når du begynte. Blir du sår, vent til huden er tilhelet igjen før du fortsetter regimet. Etter skrubb bruker du dine vanlige hudpleieprodukter. Husk alltid solfaktor som siste produkt på dagtid.

Kropp: På kroppen kan du bruke skrubb på tørr hud en sjelden gang dersom du har veldig mye tørr hud. Smør forsiktig inn og skyll av i dusjen. Til vanlig bruker du kroppsskrubb på fuktig hud og masserer forsiktig inn i ca. 1 minutt før du skyller av. Vanlig mengde er omtrent som en valnøtt. Bruk en god bodylotion etter at du har tørket deg for best effekt.

offects-exfolliating-polish_0

ZO Exfoliating polish

Dr Zein Obagi, mannen bak Obagi Nu Derm og ZO Skin Health/ZO Medical anbefaler skrubb som en vital del av sine 5 kjerneprodukter: Wash, Scrub, Oil Control, Daily Power Defence, Sun Protection.

Hvor ofte bruker jeg en skrubb?

Ansikt: Har du fet hud kan du bruke skrubb på nyrenset hud hver dag. Har du mer tørr eller sensitiv hud holder det med 2-3 ganger pr uke.

Kropp: Avhengig av hvor mye tørr hud du trenger å bli kvitt etter vinteren kan du bruke en kroppsskrubb 2-4 ganger pr uke.

Hvilken skrubb anbefaler Akademikliniken?

Pure_triple_peel_FIX_mindre

Akademiklinikens Pure Triple Peel

Akademiklinikens Pure Triple Peel kombinerer Glykolsyre, salisylsyre, melkesyre og proteolytiske enzymer fra papaya som hjelper til med å løsne døde hudceller og regulerer talgproduksjonen. Kornene i denne skrubben består av riskli. I tillegg inneholder skrubben aloe vera som virker beroligende.

02n Vitascrub

ZO Medical Vitascrub

ZO Medical Vitascrub er en kraftig skrubb for deg med fet hud, store porer og tendenser til acne. Inneholder melkesyre og salisylsyre for fjerning av døde hudceller samt antioxidanter og krystaller av aluminiumoxid. Inneholder også A, C og E vitamin for å bekjempe frie radikaler.

For deg som ikke trenger en riktig så kraftig skrubb anbefaler vi ZO Exfoliating Polish. En klar favoritt for mange. Inneholder glykolsyre og salisylsyre i mindre mengder en Vitascrub og mikrofine krystaller av magnesium i tillegg til antioxidaner og vitaminer.

Jan Marini Body Scrub inneholder glykolsyre, meget runde krystaller samt beroligende og pleiende stoffer som Aloe Vera, Kamomille og Rosmarin. Skrubben er veldig effektiv på inngrodde hår og nupper på armer og lår. Den lukter nydelig og er drøy i bruk. Jan Marini har også en meget god body lotion som passer perfekt sammen med denne skrubben for ultimat resultat.

Jan Marini Body Scrub

Jan Marini Body Scrub

 

Del innlegget

Legg igjen kommentar