Hva forteller rynkene deg 1

Hva forteller rynkene deg om livsstil, hudkvalitet, søvn, gener og så videre?

Fremover kommer vi til å ta for oss de ulike delene av ansiktet og hva rynker og linjer i dette område kommer av, når de vanligvis oppstår og hvordan man kan forebygge og behandle disse. I denne omgang tar vi for oss rynker i øvre del av ansiktet, altså panne og mellom øyenbryn

Øyne

Hva forteller rynkene deg?

 

Hvorfor:

Rynker mellom brynene er muskulære rynker som kommer fordi brynene trekkes sammen. Disse kalles ofte bekymringsrynker eller sinterynker, mye fordi det er nettopp disse sinnsstemningene som gjør at man trekker brynene sammen. Stress og dårlig syn kan også gjøre at man bruker disse musklene mer enn vanlig. Mange kan få hodepine av stadig sammentrekning av musklene mellom øyenbrynene og for noen dermed behandling av slike muskler hjelpe mot migrene.  Pannerynker er også muskulære og kommer fordi man trekker pannen oppover mot hårfestet. Tunge øyelokk  eller mye overskuddshud i pannen gjør at enkelte bruker pannemusklene ubevisst for å prøve å løfte øyelokkene og dermed se bedre. Enkelte mennesker har «gummifjes» og har naturlig mye ansiktsmimikk i daglig konversasjon og uttrykk. Rynker og linjer kommer av kombinasjonen av dårlig hudkvalitet og muskelbruk. Når musklene trekkes sammen ofte, vil huden over tid få bretter og folder den ikke klarer å strekke ut igjen fordi fundamentet i huden er for dårlig. Vi mennesker slutter å danne kollagen og elastin tidlig, gjerne rundt 20 års alder. Kollagen er bindevevsfibre som ligger som et støttenettverk som holder huden oppe og elastin er fibre som sørger for at huden er elastisk og «spretter tilbake» etter strekk.

Restylane

Hva forteller rynkene deg? Filler & Azzalure i panne og sinterynke

Når:

Rynker i pannen og mellom brynene kommer for de fleste i 30års alderen, men vil også avhenge av viktige faktorer som bruk av solbeskyttelse, solvaner, røyking, helse og livsstil og bruk av solbriller.

Smøre-på-solkrem

AK DAY Maximal Sense SPF 30

Forebygging:

For å forebygge slike rynker og linjer er det beste å være å stelle godt med huden. Rens 2 ganger daglig, bruk en god antioxidant krem, legg inn bruk av A-vitamin i form av Retinol i daglig hudpleie og bruk minimum SPF 30 hver dag hele året. Legg røyken på hylla, og unngå overdreven soling. Røyking og soling er de to tingene som bryter ned kollagen og elastin i huden aller mest. Tenk på hva som skjer om du legger en gummistrikk i vinduskarmen over sommeren.. Når høsten kommer vil den være tørr og oppsmuldret og helt uten elastikk. Det er det samme som skjer med huden ved overdreven soling.

DNA repair kit 3

ZO Skin Health produktpakke med alt du trenger for å forebygge

 

Behandling:

Den beste behandlingen for muskulære rynker er Botulinumtoxin (Botox, Azzalure, Vistabel) Botulinumtoxin hemmer nerveimpulsen til muskelen midlertidig og gjør at den ikke trekkes sammen. Effekten varer i 3-5 måneder og i den perioden vil huden se glattere og jevnere ut. Ved gjentatte behandlinger vil huden kunne bli helt glatt. Kombinerer man dette med for eksempel milde laserbehandlinger som stimulerer huden til igjen å produsere kollagen og elastin, vil huden kunne bli veldig bra. Har du veldig dyp linje mellom øynene kan man også fylle ut forsiktig med Restylane. Har du ikke allerede Retinol eller annen form for A-vitamin i din hudpleie – begynn! Mange som har migrene får god bedring av å behandle «sinterynken» med Botulinumtoxin, dette gjelder spesielt for de som føler at hodepinen starter mellom øynene og for de som på grunn av stress også biter tennene sammen eller gnisser tenner i søvne. I sistnevnte tilfelle kan Botulinumtoxin i kjeven også gi svært god effekt.

Husk at du alltid kan kontakte våre klinikker for en gratis konsultasjon hos en av våre dyktige sykepleiere . Du kan også booke konsultasjon hos våre kirurger – enkelte av disse konsultasjonene koster kr 500, men dette trekker vi fra dersom du senere booker operasjon. Ved konsultasjon vil vi presentere deg for dine individuelle muligheter og alternativer og du vil få informasjon om hva som kan passe for akkurat deg. Vi har også web-booking.

Del innlegget

Legg igjen kommentar