Hva forteller rynkene deg – 5

Hva forteller rynkene deg om livsstil, hudkvalitet, søvn, gener og så videre? i dag er i kommet til siste del av i alt 5 ulike deler av ansiktet og hva rynker og linjer i dette område kommer av, når de vanligvis oppstår og hvordan man kan forebygge og behandle disse. I denne omgang tar vi for oss rynker på hals.

Hals ansikt

Hvorfor:

Rynker på halsen kommer som oftest av at hudens elastisitet og spenst forsvinner med alderen, men kan også være en ekstra effekt av volumtap i ansiktet. Mindre volum i ansiktet, gir et hudoverskudd i nedre del av ansiktet og for noen også under haken og i øvre del av hals. Lengre ned på halsen, mot brystet, vil linjene også komme dersom man sover mye på siden og huden på brystet klemmes sammen.

Skinbooster før og etter

Skinbooster på hals og bryst før og etter 3 behandlinger

 

Når:

i slutten av 40 årene, litt avhengig av hvordan man har tatt vare på huden. «soverynker i nedre del hals og på/mellom brystene kommer tidligere for de som sover på siden, for noen allerede i 30 års alderen. Dersom man har store bryster, er det vanlig å få noe linjer i nedre del av hals, mot brystet tidligere da det gir mer press på huden.

bryst

Fraxel laser hals og bryst før og etter henholdsvis 3 og 4 behandlinger

 

Forebygge:

Ikke glem hals og bryst når du gjør din daglige hudpleie. Rens og smør hele veien ned til utringningen. Beskytt den tynne huden på halsen mot sol. Mange glemmer at huden her er minst like mye utsatt for elementene som ansiktet. Bruk solfaktor med SPF 30 hver dag hele året. Sov på ryggen. Legg vekk mobil og nettbrett og strekk halsen ved å se oppover – mange sitter alt for mye med hodet ned mot brystet. På hals og øvre del av bryst er forebygging helt essensielt da det er færre behandlingsmuligheter når rynkene blir kraftigere eller huden for slapp.

Ulike typer solfaktor Akademikliniken anbefaler for å beskytte halsen

Ulike typer solfaktor Akademikliniken anbefaler for å beskytte halsen

 

Behandle:

Mildere laserbehandlinger som for eksempel Fraxel kan hjelpe på de mindre rynkene. Restylane Skinbooster/Vital er også meget godt egnet for de fine linjene på hals og øvre del av bryst. God daglig hudpleie med Retinol kan også være effektivt, men vær begynn gradvis og gjør det i samarbeid med en god klinikk da huden på halsen og bryst er tynnere og mer sensibel enn i ansiktet. Hudoverskudd kan ikke behandles med mildere lasere eller fillere, så er det mye løs hud, er kirurgi i form av f.eks. et halsløft en mulighet.

 

Husk at du alltid kan kontakte våre klinikker for en gratis konsultasjon hos en av våre dyktige sykepleiere . Du kan også booke konsultasjon hos våre kirurger – enkelte av disse konsultasjonene koster kr 500, men dette trekker vi fra dersom du senere booker operasjon. Ved konsultasjon vil vi presentere deg for dine individuelle muligheter og alternativer og du vil få informasjon om hva som kan passe for akkurat deg. Vi har også web-booking.

Del innlegget

Legg igjen kommentar